Социалната мрежа Фейсбук съобщи, че неволно е съхранявала имейл контакти

...
Социалната мрежа Фейсбук съобщи, че неволно е съхранявала имейл контакти
Коментари Харесай

"Фейсбук" е съхранявала имейл контакти на 1.5 млн. души, без да ги пита

Социалната мрежа " Facebook " заяви, че " несъзнателно " е съхранявала имейл контакти на над 1.5 млн. консуматори, без да изиска от тях позволение, съобщи Би Би Си. Събирането на данните е станало посредством система, употребена, с цел да се удостовери самоличността на нови членове.

" Facebook " е желала от нови консуматори да напишат паролата на имейл адреса си и след това е копирала контактите им.

Според компанията притежател на обществената мрежа този метод към този момент е изменен. Ще бъдат известени всички консуматори, чиито контакти са били копирани без тяхно позволение. Копията на данните, съхранявани от мрежата, ще бъдат изтрити.

Смята се, че тази информация е била употребена, с цел да се проучват по-добре обществени и персонални връзки сред консуматори.

За " Бизнес инсайдър " компанията изяснява, че копирането на контакти е почнало през 2016 година Преди това новите консуматори са били питани дали желаят да потвърдят самоличността си посредством имейл адреса си, както и да ли желаят непринудено да качат листата си с контакти.

През март " Facebook " откри, че паролите на близо 600 млн. консуматори са били съхранявани месеци наред на вътрешни сървъри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР