Социална изолация, ограничаване на излизанията и работа вкъщи - това

...
Социална изолация, ограничаване на излизанията и работа вкъщи - това
Коментари Харесай

Телекомите отчитат увеличено потребление по време на извънредното положение

Социална изолираност, ограничение на излизанията и работа у дома - това са главните рекомендации при въведеното изключително състояние в България в битката с ковид COVID-19. Това, от своя страна, към този момент води до смяна в държанието на хората.

Телекоминукационните компании в България регистрират нарастване в потреблението на гласови услуги и закрепения интернет. " А1 ", " Виваком " и " Теленор " настояват, че мрежите им ще се оправят с провокациите.

И трите компании започнаха стъпки към потребителите си, като след въвеждането на изключителното състояние оповестиха, че дават гратис по 10 000 мегабайта мобилни данни. " Виваком " и " А1 " вършат жестове и към клиентите на телевизионните им пакети.

Гласът на данните

От " А1 " показаха пред " Дневник ", че не се следи повишен трафик на мобилен интернет за последните дни. " За сметка на това обаче на 13 март (петък), след въвеждането на изключителното състояние в страната, трафикът на гласови услуги се е нараснал със приблизително 37% по отношение на 6 март (предния петък), а в пиковия интервал на деня гласовите позвънявания са били с 51% повече по отношение на тези направени в пика на 6 март. "

От компанията допълват, че има нарастване на потреблението на закрепения интернет. На 13 март " А1 " е отчела приблизително с към 25-30% растеж на трафика през закрепен интернет, по отношение на седмица по-рано. " Въпреки увеличеното ползване на мобилни и закрепени услуги от страна на клиентите, нашата мрежа работи обикновено и поема настоящото натоварване ", се споделя в отговора на телекома.

 Телекомите регистрират увеличено ползване по време на изключителното състояние
© Reuters

Повишение в трафика на гласови данни за предишния уикенд без отражение върху мрежата регистрира и " Виваком ". От компанията обявиха пред " Дневник ", че взимат всички нужни ограничения за обикновено даване на телеком услугите си както на частни, по този начин и на корпоративни клиенти.

" Има известно покачване в трафика, само че мрежата ни оперира изцяло обикновено, като дава отговор на потребностите на всички наши клиенти, без спирания. " Теленор " осъзнава отговорността си към обществото и взима всички ограничения за обезпечаване на непрекъсваемост на работа на мрежата ", дадоха отговор от компанията до " Дневник ".

От " А1 " считат, че регистрираният на 13 март първичен растеж на потреблението на закрепен интернет и гласови услуги ще се резервира на сходни равнища до края на изключителното състояние. " Повечето клиенти към този момент избраха да останат у дома, според рекомендациите на Националния спешен щаб. Учебните занятия и част от културните мероприятия към този момент се организират онлайн и не чакаме ново доста нарастване на потреблението на мобилни и закрепени услуги. Сега e опцията да използваме наличните технологии за отдалечена работа и учене, развлечение и връзка, с цел да ограничим разпространяването на пандемията. Нещо, което мъчно можеше да се случи преди пет години, да вземем за пример ".

Жест в провокационен миг

Още при приемане на изключителното състояние трите компании започнаха ограничения в интерес на клиентите. " А1 " разгласи, че дава безвъзмезден достъп до над 200 телевизионни канала. От сряда частните клиенти и дребните компании, които употребяват мобилна услуга от компанията, ще получат 10 000 мегабайта гратис.

" Теленор " също даде спомагателен пакет, влизащ в действие през днешния ден. До 18 април клиентите на контракт, консуматори на предплатени услуги и бизнес клиенти, ще могат да употребяват пакет от 1000 минути за диалози с всички мрежи в България. Потребителите могат да задействат и пакет от 10 000 мегабайта за мобилен интернет на оптималната скорост без в допълнение възнаграждение.

" Виваком " към този момент задейства жест към клиентите си. " Всеки клиент, платил месечната си фактура през мобилното приложение My VIVACOM или презаредил предплатена карта, ще получи спомагателен пакет от 2 000 MB на оптималната скорост, който може да употребява със своя услуга или да подари на близки и другари. Така потребителите освен ще имат повече мегабайти, с цел да работят и да се осведомят безпроблемно онлайн, само че и ще лимитират нуждата да излизат от домовете си, с цел да платят месечната сметка ", показват от телекома.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (633)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР