Социалисти учредиха днес ново идейно-политическо движение в БСП. То носи

...
Социалисти учредиха днес ново идейно-политическо движение в БСП. То носи
Коментари Харесай

Социалисти създадоха ново идейно движение в БСП


Социалисти учредиха през днешния ден ново идейно-политическо придвижване в Българска социалистическа партия. То носи името „ Социализъм XXI век “, а измежду неговите учредители са Георги Пирински, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Юрий Асланов, Велислава Дърева и други.

От придвижването са безапелационни, че то не съставлява нова паралелна партия в партията, а задачата му е да провокира и поддържа полемика за идейните ориентири и насоки на социалистическата вероятност в България, написа БГНЕС. Част от участниците в придвижването упорстват за оставката на настоящия ръководител на партията Корнелия Нинова, тъй като, съгласно тях, тя носи директна отговорност за ниския резултат на предходните парламентарни избори, които дефинират като „ злополука “.

От новото обединяване упорстват още и за налагането на нова тактика за държание на партията, нова предизборна платформа, както и нови лица, водени от страха, че запазването на настоящето състояние обрича Българска социалистическа партия на още по-голяма стесняване на електоралната ѝ поддръжка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР