Социалистът Красимир Янков има всички шансове да спечели приза за

...
Социалистът Красимир Янков има всички шансове да спечели приза за
Коментари Харесай

Социалист стреля по Нинова, уцели себе си

Социалистът Красимир Янков има всички шансове да завоюва наградата за "Най-лошо изиграни карти ", в случай че някой дава подобен. Става дума за политически карти, т.е. за глупави политически ходове. След като не се сбъдна фантазията му да стане вътрешен министър, той получи нов "шамар " от ориста - лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова го извади от Изпълнителното бюро, защото съгласно новите уставни правила депутатството не може да се съвместява с висока партийна позиция. На два следващи конгреса Янков се кандидатира за водач на Българска социалистическа партия, само че печели благосклонности съвсем единствено измежду съгражданите си от Варна.

Очевидно афектиран, Янков не пропуща от време на време да подсети пред медиите за себе си, хвърляйки по някой и различен камък към Нинова. Така в разгара на ожесточената акция, която води ГЕРБ против нея, вадейки в общественото пространство истини, полуистини и неистини за приватизацията на "Техноимпекс ", Красимир Янков се включи в техния хор. Не се знае за какво - дали заради някакъв негов персонален интерес, или просто от нелепост. Заради петте минути популярност. Колегите му се съмняват, че има някакви по-дълбоки ангажименти с партията на Бойко Борисов. Но кой знае!

Янков даже не принадлежи към онази вътрешна съпротива на Корнелия Нинова в Българска социалистическа партия, олицетворявана от Георги Гергов, Димитър Дъбов, Георги Божинов, Михаил Миков, Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов. Нито е от радетелите на управническа коалиция с ГЕРБ. Невинаги възгледите му и рецензиите към лидерката съответстват с техните. Той по-скоро е някакъв самостоятелен състезател, който след избирането на Нинова беше покрай нея, защото я поддържа. Но тъй като не получи това, на което се надяваше, се отдръпна.

"Дойде време политиците на Прехода да правят отстъпка. Всички, взели участие директно или индиректно в приватизацията, би трябвало да правят отстъпка, с цел да не бъдат в тежест на една проверка на станалото през последните 28 години ", съобщи Красимир Янков в телевизионно изявление в понеделник (11 декември), като направи явен намек за оставка на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Той отиде и по-далече, като разгласи, че при раздържавяването на "Техноимпекс " Нинова е изпълнявала надали не "политическа поръчка " на Иван Костов.

"Председателят на Българска социалистическа партия в един остарял интервал е изпълнявала политиката на наш конкурент. Приемете, че Корнелия Нинова в един интервал е изпълнявала дясната политика на Иван Костов и по-късно е еволюирала до член на Българска социалистическа партия. Ляв е всеки младеж, а при нея има малко по-различен случай ", сподели още соцдепутатът. И изрази противоречие партията да понася негативи поради предишното на председателката си. "Категорично отхвърлям аз и другите членове на Българска социалистическа партия да носим отговорност за един интервал, в който политиката е дясна и не се извършва от членове на Българска социалистическа партия. Партията не е бъркала през този интервал ", продължи да реди разсъжденията си Красимир Янков. И напомни, че тогава левицата е била срещу приватизацията, изключително на външнотърговските сдружения. Но евентуално няма спомен, че предшестващата я "масова приватизация " бе сътворена и напълно дирижирана от наследницата на Българска комунистическа партия, чиито видни деятели потопиха освен пръстите на ръцете си, само че бръкнаха до лакти в кацата с меда.

Този ход на социалиста няма да докара огромни стихии на главата на Корнелия Нинова - най-много поради махленско-популисткото равнище, на което ГЕРБ я атакува. Но сигурно ще реализира две неща. Едното е краткосрочно - функционери на ГЕРБ от калибъра на Антон Тодоров и Десислава Атанасова към този момент показаха бурната си наслада от неговото изказване в обществените мрежи.

"БСП - отпред с приватизатор, изпълнявал дясна политика и "политически поръчки "! За партия с над 100-годишна история е или неуспех в кадровия асортимент, или липса на еднаквост! #KOEXIT! ", написа депутатката от ГЕРБ. Други нейни сътрудници пък се размечтаха за разединение на Българска социалистическа партия.

Второто нещо, което ще реализира Красимир Янков с недомисленото си държание, подчинено на някаква упоритост и предпочитание за изява, е, че ще си навлече главоболия в личната си партия. В нея такива удари в гърба не се толерират. Нито пък прекомерният индивидуализъм и стремежът постоянно да си контра на управлението. Справка - Георги Кадиев. С други думи, целейки се в Нинова, Янков се простреля самичък.

Реакциите на сътрудници на Янков също не закъсняха. "Грозните и многофронтови офанзиви против Корнелия Нинова имат една цел - опазване статуквото в страната, разтрошаване на Българска социалистическа партия и служебна победа за Бойко Борисов! ", съобщи яростно във Facebook Атанас Зафиров, който Нинова направи третия човек по значимост в партията, като преди дни му разпореди да дава отговор за съдружната политика.

Столът на лидерката на Българска социалистическа партия сега освен не се клати, само че е бетониран и социологът Андрей Райчев най-добре изясни за какво: "Корнелия Нинова даде на Българска социалистическа партия втори живот. Българска социалистическа партия удвои електората си, тече промяна на поколенията и така нататък Тя нанася удар след удар, което демонстрира мощна съпротива. Борисов се е отдръпнал във външната политика, а грешката на ГЕРБ е, че отвръща на същия терен. "

Българска социалистическа партия заплашва с избор на съмнение, ГЕРБ отвръща с инспекция на приватизацията. Според Райчев нищо няма да стане с следствието на Корнелия Нинова. Просто ГЕРБ би трябвало да повярват, че имат мощен съперник, който рано или късно ще вземе властта. "Ако някои желае да направи проверка на прехода, това би трябвало да е за крайния резултат. Проверява се какъв брой налози е платил и разликата се прибира. Но те не вършат това ", акцентира Райчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР