Сорос лобира пред ЕЦБ за по-голяма интеграция в еврозоната, съобщи

...
Сорос лобира пред ЕЦБ за по-голяма интеграция в еврозоната, съобщи
Коментари Харесай

Сорос лобира ЕЦБ за по-голяма интеграция в еврозоната, начертава критика

Сорос лобира пред ЕЦБ за по-голяма интеграция в еврозоната, заяви АП.

Милиардерът вложител Джордж Сорос се срещна с директорa на Европейската централна банка, с цел да разиска по-тясната интеграция в еврозоната.

Неговата позиция провокира рецензия от страна на някои законодатели от Европейски Съюз, които се притесняват, че упражнява непозволено въздействие върху сензитивен политически въпрос.

Роденият в Унгария финансист е деец, бранител на европейското единение, чието пропагандиране в продължение на десетилетия му е спечелило доста врагове, в това число премиера на Унгария Виктор Орбан и някои поддръжници на Брекзит.

Сорос организира частна среща на 14 ноември с Беноа Кьор, член на борда, който управлява политиката на ЕЦБ.

87-годишният Сорос изиска среща, на която участва и представител на неговия хедж фонд и различен чиновник на ЕЦБ, с цел да обсъдят общ бюджет за еврозоната и държавно богатство, сподели източник, непосредствен до въпроса.

" Мисля, че е нелегитимно на господин Сорос да инструктира ЕЦБ за личните си политически цели ", съобщи в петък Бернд Луке, немски закостенял член на Европейския парламент.

Говорител на ЕЦБ съобщи, че участниците са разискали единствено начинания на високо ниво, ориентирани към задълбочаване на интеграцията в еврозоната, и не засягат паричната политика или Брекзит.

Говорител на фондациите на Сорос " Отворено общество ", които предизвикват демокрацията и прозрачността, не отговори на настояванията за коментар.

Кьор, импровизирано считан за " външен министър " на ЕЦБ, постоянно се среща с вложителите и взе участие в основни срещи на Европейски Съюз. Френският президент от дълго време прикани за основаването на Министерство на финансите в еврозоната, което да дава отговор пред Европейския парламент.

Марко Зани от групата " Европа на нациите и свободата " съобщи, че такива срещи на сцената, включващи авторитетни персони, " не са съвместими с институции, които се считат за демократични ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР