Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукОбвиняват Радостин Василев в престъпление

...
Соня Колтуклиева, фейсбукСоня Колтуклиева Снимка: фейсбукОбвиняват Радостин Василев в престъпление
Коментари Харесай

Руди Гела ще бъде първият депутат със свален имунитет. До дни ще стане обвиняем

Соня Колтуклиева, фейсбук

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Обвиняват Радостин Василев в закононарушение до дни! Ето кой ще бъде първият народен представител от 49-я парламент със свален имунитет.

На 30 март, в лъчение “на живо ” по ПИК тв, градският прокурор Илияна Кирилова разгласи, че към този момент е към своя край досъдебното произвеждане против Радостин Василев, депутат от коалиция “Продължаваме смяната ”- “Демократична България ” от 15МИР-Плевен.

“Събрани са доказателства, разпитана е пострадалата… Работи се по делото и допускам, че сътрудника ще го завърши в най-скоро време ”.

На 7 април, прокурор от Софийска градска прокуратура и арбитър от Софийски градски съд са разпитали Христинка Иванова като очевидец против Радостин Василев.

По закон сходно деяние се подхваща когато съществуват опасения очевидецът да бъде застрашен или корумпиран, с цел да се откаже от първичните си показания или пък да разгласи, че е бил притискан по време на следствието. Показанията, дадени на мини-процеса, са доказателствен материал след вкарване на делото в съда.

Обвинението против Радостин Василев е по член 143 от Наказателния кодекс: “който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, обратно на волята му, като използва за това мощ, заплашване или злоупотреби с властта си, се санкционира с отнемане от независимост до шест години. ”

Очаква се напълно скоро прокуратурата да внесе искане за събаряне на имунитета на депутата Радостин Василев. Най-вероятно той няма да се подложи на унижението да бъде гласувано в пленарна зала настояването на държавното обвиняване и самичък ще се откаже от имунитета на депутат, произнасяйки дрънканица за невинността си от парламентарната естрада. В случая, Руди Гела нямам по какъв начин да упрекна в скрит план против него Бойко Борисов, президента Радев, Движение за права и свободи, спортната мафия, “злите сили ” и неприятните публицисти – ще съ̀рба, каквото самичък си е надробѝл.

Предисторията: на 13 юни 2022 година, спортният министър в оставка разгласи на конференция, че дружно с петима депутати от “Има подобен народ ” напуща партията и застава в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков. Малко по-късно, на конференция, Тошко Йорданов разгласи, че Христинка Иванова, народен представител от Има Такъв Народ, е била принуждавана от Радостин Василев да напусне Народното събрание, с цел да влезе идващия по ред от листата на партията, който да се причисли към отцепниците. Христинка Иванова огласи запис на телефонен диалог с Радостин Василев, в който той я предизвестява, че ще й изпрати хора в Народното събрание, които да й покажат по какъв начин да напусне.

Христинка Иванова пред мен изясни, че една част от записа не е огласена на конференцията на 13 юни, а е предадена напряко на прокурорите – съгласно нея, там се съдържат недвусмислени закани. Тя е била шокирана и уплашена от цялостното брутално държание на Радостин Василев – той я е принудил, идвайки в София като национална представителка в 47-то Народно заседание, да живее в един и същи ведомствен апартамент на Народното събрание с плевенския народен представител Деян Петков, който играе ролята на “момче за всичко ”, с цел да я следи и да рапортува на патрона си Руди Гела.

Във взривяващи разкрития пред мен, на 16 март, някогашният народен представител от Има Такъв Народ и Политическа партия Георги Георгиев свидетелства, че в дома на Радостин Василев, на 10 юни 2022 година, са се водили пазарлъци с Кирил Петков за пари – 500 000 евро на разколник от четата на Слави. Христинка Иванова е участвала там, а доколкото знам, е записвала търгашеството и е предала записа на партийния си водач Слави Трифонов.

Хронологията: на 20 май 2022 година сутринта, Тошко Йорданов афишира пред парламентарната група на Има Такъв Народ, че Дългия има намерение да отдръпна поддръжката си за съдружния кабинет. На 25 май “Сердика спортни парцели ”, с принципал министъра на спорта, подписва контракт за 117 350 лв. с адвокатската адвокатска фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ”, в която съучастник е майката на Никола Минчев, а Лена Бориславова е била на работа преди да стане началник-кабинет на премиера Кирил Петков. Така Радостин Василев си капарира с държавни пари водаческото място на “Продължаваме смяната ” в Габрово за изборите за 48-я парламент. По време на разискването в Националния съвет на Политическа партия всички гласоподават против него, само че Кирил Петков афишира: или приемате Радостин Василев, или приемате моята оставка. На изборите за 49-я парламент Руди Гела пожелава да се върне лидер в родния си град Плевен, защото листата е по-дълга и желанието му се удовлетворява от Кирил Петков. Заради толерирането на предателя от Има Такъв Народ, напущат “Промяната ” Иван Христанов, Иван Манев и Виолета Иеремиева, както по-рано напуща Яна Балникова.

С какво Радостин Василев държи Кирил Петков? Със записи от търговията с депутатски съвести “втора приложимост ” в жилището му до Зоологическата градина или с нещо друго? На 9 април 2022 година, в общия чат на Има Такъв Народ, министърът на спорта написа: “При тест за опиати в Министерски съвет, най-малко 5,6 изгарят ”. Това поражда подозрението, че е снимал прословутите оргии с “пици с кристали ” в кабинетите на Министерски съвет и по този начин шантажира Кирил и Лена.

… Утре стартира работа 49-то Народно заседание. Какви ли срамни секрети ще изплуват от тинята за депутатите, в случай че прокуратурата спре да кротува и се засилва?!

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР