Sony току що представи един доста оригинален модел високоговорители, който

...
Sony току що представи един доста оригинален модел високоговорители, който
Коментари Харесай

Ревю на високоговорителите Sony SRS-XV800 – висококачествен звук в красив и лесен за носене корпус

Sony одеве показа един много автентичен модел високоговорители, който размива границата сред аудио система за потребление в всекидневието, озвучаване на празненства от всевъзможен тип и мащаб, и даже професионална приложимост – от диджеи или музиканти.

Моделът се назовава Sony SRS-XV800 и съчетава редица характерности, които мъчно могат да се обединят в едно устройство – мощен съраунд тон, кадърен да обезпечи всяко празненство, доста високо качество, както и стилен и елементарен за напредване корпус. В добавка, дизайнът на новия високоговорител е извънредно моден и футуристичен, което го прави прелестно допълнение към всеки интериор. В редакцията успяхме да получим една численост за проби и в идващите редове ще ви срещнем с опциите на устройството.
-->
Първи усещания

Още с изваждането на Sony SRS-XV800 от кашона, прави усещане стилният и изчистен дизайн, в който нито един подробност не е допълнително от нужното, а главните детайли като представителите, сензорният панел и даже дребните колелца (за тях ще стане дума по-късно) на процедура се сливат с корпуса. Макар и на пръв взор да наподобява обемиста, колоната в действителност е много дребна за високоговорители от този клас и с тези благоприятни условия, а дизайнът е стилен и може елементарно да се побере в разнообразни тесни пространства сред мебелите.



Визията е футуристична, само че не натрапваща се. За корпуса са употребявани детайли от създадена за Sony рециклирана пластмаса, което прави високоговорителите по-щадящи околната среда и акцентира уговорката на японската компания към ограничение отрицателното влияние на продуктите й върху природата.

Висока степен на подвижност

Както споменахме доскоро, SRS-XV800 разполага с две вградени колела в долната задница на корпуса, а от горната страна е ситуирана симпатична ръкохватка, която добавя дизайна и в същото време разрешава във всеки миг с едно улавяне да стартираме да придвижваме устройството, сходно на ръчен багаж. Както се убедихме сами, това дава опция то за секунди да бъде преместено от едно помещение в друго, в разнообразни ъгли на стаята, както и относително елементарно да се транспортира в двора, на покрива, в близкия парк или в друга локация, където ще бъде празненството. Колоната има клас на водоустойчивост IPX4, което разрешава тя да се употребява и в открити пространства.



Качество на звука и съраунд резултат

Една от най-рекламираните функционалности на Sony SRS-XV800, която изненада прелестно и нашия екип, е качественият и явен тон във всички направления. Този съраунд резултат е реализиран благодарение на петте високочестотни високоговорителя, които подсигуряват озвучаването от предната и от задната част на устройството, в композиция с технологията Omni-directional Party Sound. Резултатът е, че даже и сложена в средата на помещението, колоната се чува еднообразно добре от всички участници в празненството, където и да се намират към нея.

Високото качество на звука се обезпечава от вградения X-Balanced Speaker с съвсем правоъгълна диафрагма, както и мощен бас, който слушащите усещат на процедура с тялото си.

Интеграция с тв приемник

Успяхме да свържем относително елементарно и бързо Sony SRS-XV800 с тв приемник. Това може да усъвършенства доста преживяването при гледане на филми или друго наличие, допълвайки звука от самия тв приемник с двата задни високочестотни високоговорителя на колоната и специфичния X-Balanced Speaker. Можем да кажем, че разликата с по-дълбок бас и реалистични високи честоти несъмнено се усеща даже от консуматори, без особени аудиофилски искания.

Допълнителен бонус е съраунд резултатът при отразяването на звуковите талази от стените, който може да направи гледането на някои екшън или хорър филми още по-реалистично. От първа ръка се убедихме и в преимуществото от гледането на музикални клипове и концерти по този метод.

За експерти

Макар и да е по-скоро артикул за празненства, Sony SRS-XV800 в действителност може да се окаже положително допълнение към оборудването на музикални експерти – диджеи, майстори на електрическата китара, по-напреднали и професионално работещи улични музиканти и даже е уместно за по-малки любителски концертни осъществявания. Колоната разполага с два обособени входа за караоке и китара.



Автономна работа

Едно от значимите преимущества на новия модел високоговорители на Sony е че той е основан не просто да бъде подложен в някой ъгъл на стаята, а е пълноценно мобилно устройство, което може елементарно да се придвижва на разнообразни празненство местоположения. Важно допълнение към тази характерност е дългият живот на вградената батерия, който подсигурява до 25 часа самостоятелна работа.

Макар и да не можем да потвърдим от първа ръка дали моделът може да работи толкоз дълго, сигурно сме го употребявали в продължение на часове и не сме имали никакви проблеми в това отношение. В добавка той разполага с алтернатива за бързо зареждане, която може да му добави заряд, задоволителен за 3 часа самостоятелна работа, единствено с 10 минутно зареждане.

И още една изненада – празненство осветяване в синхрон с музиката

Безспорно най-важното преимущество на новите високоговорители SRS-XV800 е качественият тон. На второ място слагаме неговата подвижност и самостоятелна работа на всички места, само че на трето сигурно е страхотната фонова светлина, която може да сътвори атмосфера на всеки ваучър. Това беше и едно от най-приятните неща по време на нашите проби на устройството. Осветлението може да добави неповторим жанр, както и да се синхронизира единствено с ритъма на музиката, създавайки преживяване, близо до дискотека.



Управление

Sony SRS-XV800 разполага с подсъзнателен осветлен сензорен панел и може елементарно да се свърже със смарт телефон или таблет, чрез Bluetooth Fast Pair за Android. Съвместим е с приложението Sony | Music Center, което дава спомагателна независимост на притежателя на устройството, позволявайки му да трансформира плейлистите или режимите на осветлението и звука от разстояние – до момента в който си седи на канапето или танцува в близост. Приложението е елементарно за приложимост и може да се употребява от всеки музикален почитател, без особени механически знания.

Новите високоговорители са съвместими и с различен забавен мобилен ап – Fiestable, който включва голям брой спомагателни благоприятни условия за основаване на празненство атмосфера – празненство плейлисти, караоке функционалности като Voice Changer и Echo, DJ ръководство и доста други.

Цени и наличност

Вече можете да намерите Sony SRS-XV800 у нас на целесъобразна цена от 1399 лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР