Sony Semiconductor Solutions Corporation (SSS) разработи модул, който преобразува електромагнитен

...
Sony Semiconductor Solutions Corporation (SSS) разработи модул, който преобразува електромагнитен
Коментари Харесай

Sony създаде микрочип, който събира електромагнитен шум и произвежда електричество

Sony Semiconductor Solutions Corporation (SSS) създаде модул, който преобразува електромагнитен звук в сила за зареждане на устройства за интернет (IoT).

Този стилен модул с размери 7 x 7 mm може да обезпечи непрестанно зареждане на IoT устройства, даже когато източниците на електромагнитно лъчение не се употребяват интензивно. Въпреки обстоятелството, че технологията към момента е в стадий на разработка, капацитетът й за приложение в разнообразни промишлености към този момент е явен.

В днешно време IoT устройствата стават все по-популярни и комплицирани, заради което въпросът за тяхното зареждане излиза на напред във времето. За тази цел Sony създаде модул, който извлича сила от електромагнитния звук, който безусловно „ се носи във въздуха “ към нас. Източниците на звук идват от домашен и индустриални устройства, в това число осветителни тела, коли и даже асансьори.

Технологията се основава на потреблението на железни елементи на IoT устройство като антена. Тази антена прихваща електромагнитни талази в диапазона от няколко херца до 100 MHz. След това специфична...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР