Сондата на НАСА, OSIRIS-REx, вече има доста натоварена програма. След

...
Сондата на НАСА, OSIRIS-REx, вече има доста натоварена програма. След
Коментари Харесай

НАСА предостави нови снимки от астероида Бену

Сондата на НАСА, OSIRIS-REx, към този момент има много натоварена стратегия. След като в началото дойде до галактическата канара, известна като Бену (Bennu) при започване на декември, галактическият транспортен съд приключи 2018 година с сполучливо влизане в орбита към обекта, което трансформира Бену най-малкото тяло, обикаляно от галактически транспортен съд.

Сега, когато НАСА се приготвя за едномесечно изследване на метеорита, екипът на ОСИРИС-РЕКС разкри най-красивите изображения на скалата направени до момента. Заснети в орбита от инструментите за визуализация NavCam, фотосите ни дават още по-добър взор върху повърхността на Бену, която е обсипана с парчета и части скали.

Двете нови фотоси, които NASA демонстрира, са извънредно подробни и остри, даващи явен облик на скалистата повърхнина на Бену, покрита с парчета имащи разнообразни размери. OSIRIS-REx в последна сметка ще би трябвало да избере място, от което да вземе пример от скалите на метеорита. Това се оказва много сложна работа, тъй като би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да избегне многото назъбени скали, които се виждат на фотосите.

„ Тези две фотоси направени с уреда OpNav са от южното полукълбо на Бену, като всяка от фотосите има време на експозиция от към 1.4 милисекунди. Те са били снимани на 17 януари от разстояние от към километър и половина “, изясняват от НАСА.

„ Образите са изрязани и контрастът е поправен, с цел да разкрият по-добре характерностите на повърхността. “

Повърхността на метеорита Бену (Bennu)/NASA

За да даде по-добро чувство за размера на метеорита и по-малките обекти на повърхността му, НАСА споделя, че огромният камък, който се вижда в горната част на второто изображение, е необятен към 50 метра.

OSIRIS-REx ще прекара по-голямата част от годината в проучване на повърхността на метеорита и взимане на разнообразни данни, които ще съобщи назад на Земята. В последна сметка сондата ще извърши деликатна маневра за събиране на проби и по-късно ще се върне на Земята, с цел да достави материал за разбори на учените.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР