Сомалийските пирати превзеха във вторник кораб, превозващ въглища за Обединените

...
Сомалийските пирати превзеха във вторник кораб, превозващ въглища за Обединените
Коментари Харесай

Сомалийските пирати превзеха кораб, докато глобалните военноморски сили се съсредоточават върху заплахата от хусите

Сомалийските пирати превзеха във вторник транспортен съд, пренасящ въглища за Обединените арабски емирства, засилвайки офанзивите, до момента в който фокусът на интернационалните военноморски сили се насочи към йеменските хуси.

Залавянето на кораба за насипни товари Abdullah край крайбрежията на Сомалия е първият сходен случай от декември, което акцентира това, което промишлеността вижда като възходящ риск за комерсиалното мореплаване.

Атаката е последвана от предизвестие в изявление предишния месец от ръководителя на Международната морска организация, органът на Организация на обединените нации по морско дело, по отношение на опасността от обновяване на пиратството.

В корабоплаването има необятно публикувани опасения, че смяната на фокуса на военноморските сили за противопоставяне на офанзивите на бунтовниците Хути против търговски кораби биха дали опция на сомалийските пирати да усилят интензивността си.

Сомалийските пирати за финален път превзеха транспортен съд на 14 декември, когато група отвлече притежавания от България кор...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР