Солун се очертава като от най-търсените дестинации през 2018 година.

...
Солун се очертава като от най-търсените дестинации през 2018 година.
Коментари Харесай

Шест причини да посетите Солун тази година

Солун се обрисува като от най-търсените дестинации през 2018 година. Вторият по величина град в Гърция очарова с история, архитектура и нощен живот. Тук се намират два огромни университета, което значи, че младежкият дух е на всички места към вас. Наред с вкусната кухня, морето и приветливостта на гърците, има и още аргументи да посетите Солун, написа profit.bg.

Ето няколко:

Цяло лято фестивали

От висше до улично изкуство, градът прескача от един на различен фестивал  през цялата година. Като Reworks, който сплотява еклектична композиция от музика - от пробен тон до модерна класическа музика и модерна електроника; Street Mode -  четиридневен празник на живи, улични представления и образни изкуства; голям брой концерти и детски стратегии.

Да прекарате нощта на открито

Нощният живот е едно от най-вълнуващите неща в Солун. Тук има десетки таверни, клубове, където празненството продължава нон-стоп, повече питейни заведения и кафенета  от всеки различен град в Европа.

Насладете се на витална, еклектична кулинарна сцена

Не може да дойдете в Солун и да не опитате от незаменимата гръцка кухня. Тук ще намерите голям избор от заведения за хранене, механи, заведения за бързо хранене. Не пропускайте сантиментална вечеря на брега с чаша вино или да посрещнете изгрева в някое кафене до Бялата кула.



Разгледайте галериите и музеите

Предвид местоположението на града и кръстопътя му на европейската и османската просвета, в Солун има страхотни музеи с антична история. И градът няма да ви разочарова. Археологическият музей в Солун е един от най-големите музеи в Гърция и наблюдава цивилизацията на региона от предисторията до късната древност.

Музеят на византийската просвета е дом на сбирки, които описват за трансформацията на римската вяра и ранната християнска черква до рухването на Константинопол през 15 век.

Не пропускайте да посетите и актуалните музеи и галерии, както и Солунският музей на фотографията с постоянни и интернационално значими изложения и събития.



Разгледайте античните монументи в съвременна конюнктура

Подобно на множеството огромни градове на Балканите, Солун е самичък по себе си история, накъдето и да погледнете. Голяма част от града е възобновена през 20-ти и 21-ви век, само че доказателствата за антична византийска и османска архитектура са на всички места из града, контрастиращи на модерната конюнктура.

Вижте някои обекти на ЮНЕСКО от международното културно завещание

Солун е включен в листата на ЮНЕСКО като Открит музей на раннохристиянското и византийското изкуство. В листата има 15 разнообразни здания, обекти и монументи, които обгръщат прехода от римски през ранно - християнски времена до османската окупация.

Посетете Ротондата, църквата „ Свети Димитър “, Галерийската арка, Бялата кула.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР