Солниците край Бургас като състояния на светлината и личните емоции

...
Солниците край Бургас като състояния на светлината и личните емоции
Коментари Харесай

Бистрички пред Дарик за „Солници“ в поетична интерпретация

Солниците край Бургас като положения на светлината и персоналните страсти на създателя, минавайки около тях през другите сезони и часове на деня. Преживяване, което от 14 февруари показва в експозиция с тематичното заглавие „ Солници “ художникът Иво Бистрички.

И макар, че множеството платна бяха изкупени още при откриването на изложбата, тя може да бъде видянав изложба „ Пролет “ в Бургас до 10 март.

„ Пейзажът към нас, минава бързо, незабележимо, сливайки се с времето. Хората които живеят тук са заобиколени от вода. Тези настроения на гледката са станали част от всекидневието ни. Отражения, светлини, мъгли, облаци, талази и стихии... “

Тази поетична интерпретация употребява създателят за серията " Солници ", включваща 10 въздействащи платна - имагинерни пейзажи на действителносттапо пътя отЛъка към Бургас и назад в всекидневието и настроенията му.

„ Ако би трябвало да опиша серията, тя е опит да насоча фена към тази емоционалност, посредством която съм нарисувал тези платна “, споделя художникът. И дава обещание тематиката да бъде с продължение.

Иво Бистрички е приключил живопис във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “ и от този момент се занимава със модерно изкуство. Той е един от известните концептуални художници у нас. Работи, смесвайки разнообразни изразни средства като видео, прожекции, съоръжения, цифрови рисунки, пластични намеси, само че изходният материал, от който потегля в множеството случаи, е живописта.

Като художник с блестящо наличие в модерното изкуство, Бистрички получава редица предложения от огромни интериорни и архитектурни студиа, които черпят ентусиазъм от авторския му почерк.

Повече за изложбата, която ще остане в галерията на " Лермонтов " 35 до 10 март, чуйте от Иво Бистрички в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР