Солидарност и споделяне на тежестта между държавите-членки и допълнително използване

...
Солидарност и споделяне на тежестта между държавите-членки и допълнително използване
Коментари Харесай

Атина представя пред ЕК идеи за обща политика за миграцията

Солидарност и шерване на тежестта сред държавите-членки и в допълнение потребление на гръцките начинания са част от главните позиции на Атина, показани от заместник-министъра за миграцията и бежанците Йоргос Кумуцакос. В писмо, изпратено до заместник-председателя на Европейската комисия (ЕК) Маргаритис Схинас и до еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, гръцкият министър излага вижданията на страната си по отношение на общата политика в региона на миграцията и бежанците на Европейски Съюз, заяви МИА.
Подчертана е незабавната нужда останалите държави-членки на Европейски Съюз да покажат ефикасна взаимност със страните на първа линия, каквато е Гърция. Кумуцакос упорства за разпределение на тежестта с подобаваща помощ за страните от външната граница на Европейски Съюз. В писмото се отделя внимание на нуждата от по-нататъшно потребление на показаните от Гърция начинания, да вземем за пример тристранната самодейност България – Гърция – Кипър за Източното Средиземноморие, самодейността за основаване на европейски механизъм за репатриране и самодейността за битка с незаконната мрежа за трафик на мигранти.
Йоргос Кумуцакос ще подпише днес договор с шефа на Европейската работа за поддръжка в региона на убежището (EASO) за отваряне на офис на службата в Атина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР