Софтуерни специалисти от Националния институт по криминология и криминалистика ще

...
Софтуерни специалисти от Националния институт по криминология и криминалистика ще
Коментари Харесай

С изслушване на софтуерни експерти продължава ислямското дело в Пазарджик

Софтуерни експерти от Националния институт по криминология и криминалистика ще бъдат изслушани през днешния ден в Окръжния съд в Пазарджик по време на идното съвещание по делото за коренен ислям. Те ще дават отговор на въпроси по направените в досъдебното произвеждане софтуерни експертизи.

Вещите лица от отдел по цифрови и информационни технологии ще проучват информация, снета от персоналните компютри и портативни устройства на подсъдимите при претърсвания на домовете им на 25 ноември 2014 година В предходното съвещание бяха показани компютърно-технически експертизи.

Подсъдими в процеса са самопровъзгласилият се за ислямски просветител Ахмед Муса Ахмед от Пазарджик и още 13 негови сподвижници - Ангел Симов-Айри, Светослав Манчев-Зекерия, Стефан Александров-Сюлейман, Орхан Бързак, Веселин Стефанов-Вайдин, Райко Кърталов-Ремзи, Рангел Илиев-Малкия Ремзи от Пазарджик, пловдивчаните Ерджан Смаил, Александър Иванов-Банго, Йосиф Минчев-Юсню, асеновградчаните Ненко Щерев-Яшко и Стефан Димитров-Тефик, както и Александрина Ангелова-Мелекшен, родом от смолянското село Старцево.

Интересна детайлност е, че Стефан Димитров-Тефик, също просветител в родния си град, бе задържан в това време за различен престъпен скандал – побоят на Гребната база в Пловдив, където група от 8 роми се сбиха с трениращи деца, приключил с трима ранени.

Утре се чака Окръжният съд в Пловдив да взема решение дали да бъде променена наложената на побойниците мярка за непрекъснато задържане под стража.

Тефик и единствената жена измежду обвинените – Александрина Ангелова-Мелекшен, бяха първите, които магистратите в Пазарджик пуснаха от ареста с по-леки ограничения за неотклонение. Водещ претекст за това решение, взето още при започване на правосъдната фаза - и двамата имат тежки болести, по тази причина бяха освободени да се лекуват. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР