Софтуерът позволява на банките да разбират по-добре клиентите сиБанките трябва

...
Софтуерът позволява на банките да разбират по-добре клиентите сиБанките трябва
Коментари Харесай

Машинно обучение помага в кръстосаните продажби

Софтуерът разрешава на банките да схващат по-добре клиентите си

Банките би трябвало да умеят да поддържат връзка с всеки клиент по отношение на неговите потребности и желания, споделя Онур Чинга, районен управител на Next Best Action (източник: Intelligent Systems)

Все по-често банките и застрахователните сдружения осъзнават потребността от персонализиран метод към самостоятелните клиенти. Това им оказва помощ освен да се отличат и да основат по-стойностни връзки с клиентите, само че и да максимизират опциите за облага.

Полезен инструмент е така наречен машинно образование, посредством което компютърни системи се образоват да извършват задания съгласно информация и опит, насъбрани от други задания. Макар на пръв взор приложението на машинното образование да не е директно обвързвано с бизнеса – и по-конкретно финансовата промишленост – в действителност то е мощен инструмент за бизнес разбори и прогнози.

Пример за подобен програмен продукт, който към този момент се ползва в областта на финансите, е Next Best Action на VeriPark, който оказва помощ на банките да схващат своите клиенти по-добре. За неговите благоприятни условия описа Онур Чинга, районен управител за Централна и Източна Европа в Next Best Action, по време на Финансовия софтуерен конгрес тази седмица в Sofia Event Centre.

„ Банките би трябвало да умеят да поддържат връзка с всеки клиент по отношение на неговите потребности и желания, както и да му оферират услуги, от които той в действителност би се интересувал. Точно тук е ролята на машинното образование – с помощта на него, служителят получава оферти какво да каже [на клиента], какво да предложи, което да е обвързвано с него, помагайки на служителя да го разбере по-добре “, показа Онур Чинга.

В подтекста на кръстосаните продажби, принадлежности като Next Best Action дават оферти за „ идващ ход “ по отношение на съответния консуматор и съответната услуга, който той търси, като всичко това се случва по авансово заложена логичност. Тя е основана на просторен модел от данни, който предлага още по-задълбочени прозрения за всеки един консуматор.
още по тематиката
Всичко това разрешава на служителя да поддържа връзка с клиента съгласно информацията, която има, да завърши продажба, употребявайки по-малко хартия, с по-малко подписи и с автоматизирани процеси от всяка позиция, споделя Чинга.

Съвременните финансови институции осъзнават потребността да трансформират общуването с клиента в съдържателна връзка, основана на скъпи изводи, която да докара до опция за взаимно потребни връзки сред двете страни. Софтуерът, работещ на правилото на машинното образование, е мощен инструмент, с който това става елементарно.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР