Софтуерът е разработен от местна фирма и ще бъде надграждан

...
Софтуерът е разработен от местна фирма и ще бъде надграждан
Коментари Харесай

Видеосистема следи пътищата и колите в Пловдив

Софтуерът е създаден от локална компания и ще бъде надграждан и модернизиран



Видеосистема на Министерство на вътрешните работи, която посредством камери следи единадесетте входно-изходни артерии на Пловдив, публично проработи тази седмица. Проектът цели гарантиране на публичния ред и обезпечаване на спокойствието на града. Камерите са от най-голям клас, наблюдават и записват номерата на колите и алармират, в случай че разпознаят МПС, което е оповестено за търсене. Това става както в светлата част на денонощието, по този начин и в тъмната. Предаването на информацията е предпазено, а камерите вършат и 24-часов запис на място.

Проектът е на стойност 320 000 лв. и е финансиран със средства от бюджета на Община Пловдив. Интересно в него е, че софтуерът е разработка на пловдивска компания. “Това ще разреши да бъде надграждан, модифициран и подобряван. Той е и особено построен за потребностите на Министерство на вътрешните работи “, изясни кметът на Пловдив Иван Тотев.



Системата е проектирана с мисъл за по-нататъшно уголемение. Това ще разреши сходни камери да бъдат сложени на повече и разнообразни места вътре в града за наблюдаване онлайн и да служат като предварителна защита при противозаконното лишаване на коли.

Постоянното наблюдаване във видео центъра ще се реализира от чиновници на Министерство на вътрешните работи и дава отговор напълно на законовите условия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР