Софтеурен проблем възпрепятства участието на нашата щангистка Мая Иванова на

...
Софтеурен проблем възпрепятства участието на нашата щангистка Мая Иванова на
Коментари Харесай

Софтуерен проблем възпрепятства участие на наша щангистка в Европейско първенство

Софтеурен проблем попречва присъединяване на нашата щангистка Мая Иванова на Европейското състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Грузия. Още 40 състезатели от 18 други страни са със същия проблем. Мая би трябвало да излезе на подиума през днешния ден в категория 55 кг, само че по всяка възможност това няма да се случи, защото дружно с още 40 щангисти е попаднала в безизходен случай по повод „ известяването на ВАДА “ за нейното местоположение при неочакван допинг надзор.
Според старши треньора Иван Иванов от наша страна всичко е осъществено по наредбите и поръчка №401 е пусната в точния момент. Но софтуерен проблем е попречил тя да бъде логната и да бъде получена навреме. Същият е казусът със поръчките на още 40 състезатели от 18 народи. Според профилираният уебсайт " Inside the Games “ те са станали жертва на софтуерен проблем в системата на Световната антидопингова организация ВАДА. Същата орис е сполетяла други 70 щангисти за Световното състезание предходната есен в Ашхабад.
Международната федерация обаче не приема този факт за задоволително съображение за присъединяване им, защото се базира на своите разпореждания, в които няма разказан сходен казус със системата на ВАДА. Същият проблем сполетя неотдавна колоездачи от Дания, Белгия и Германия, както и лекоатлети от Англия. „ Правим всичко допустимо да решим казуса и Мая да взе участие. Говорихме с вицепрезидента на Международната федерация Нику Влад, с президента на Европейската централа Антонио Урсо, които дадоха обещание да създадат всичко допустимо по случая, само че към този момент нямаме позитивен отговор, “ съобщи от Батуми Неделчо Колев - ръководител на Българска федерация по повдигане на тежести.
Мая трябваше да излезе на подиума през днешния ден в 17:00 ч. българско време. Според нашия щаб, даже и това да не стане, това няма да попречи на присъединяване й в идващите надпревари. Вчера българските представители завоюваха два сребърни медала, откакто 17-годишните Ивана Петрова и Ангел Христов станаха вицешампиони надлежно в категориите за 45 кг при дамите и 55 кг при мъжете. Даниела Пандова пък приключи седма в категорията до 49 кг. По-късно през днешния ден Стоян Енев ще взе участие в категория - 61 кг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР