Софийският университет "Св. Климен Охридски" започва изпълнението на проекта UniverCity.

...
Софийският университет "Св. Климен Охридски" започва изпълнението на проекта UniverCity.
Коментари Харесай

СУ изпълнява нов проект по програмата Еразъм+

Софийският университет "Св. Климен Охридски " стартира осъществяването на плана UniverCity. Той беше направен от екип на СУ и се класира преди всичко в пролетната покана на програмата "Еразъм+ ", в основната активност 2 - "Стратегически партньорства за висше обучение ", оповестиха от висшето учебно заведение.

Състояла се е и осведомителна среща за започването на плана, който ще се извършва в продължение на 36 месеца, до есента на 2023 година. Софийският университет е водеща организация в партньорския консорциум, обединил напъните на висши учебни заведения и на неправителствени организации от България, Румъния и Италия. Дейностите са фокусирани върху основаването на пилотна стратегия за конкурс на дребни планови начинания, с теоретичен и/или новаторски детайл, ориентирани към проблеми на локално равнище, с присъединяване на локалната власт, академичната общественост и други заинтригувани страни.

В осведомителната среща са се присъединили ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева, и представители на сътрудниците. Сред дискутираните тематики са били и опциите за разширение на програмата за плановите начинания, като част от реформиране на програмното финансиране на висшето обучение и науката у нас. Участниците са се обединили към концепцията, че планът UniverCity има капацитета да се трансформира в добра процедура за бъдещи политики, изпълнявани от висшите учебно заведение взаимно с централната и локалната власт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР