Софийският районен съд постанови постоянна мярка задържане под стража на

...
Софийският районен съд постанови постоянна мярка задържане под стража на
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста сина на Златистия

Софийският областен съд постанови непрекъсната мярка задържане под стража на Йордан Златев Златков. Той е упрекнат, че на 18 октомври по време на ваучър, е разкрил инцидентна пукотевица в столичния квартал Лозенец като патрони са попаднали в хола на младо семейство. По знамение няма потърпевши. Златков се извини за постъпката си, а юристът му след съвещанието излезе с нова версия, че той в действителност не е стрелял.

Йордан Златков е наследник на престъпно известният Злати Златев - Златистия.

На влизане в правосъдната зала, той беше сбит пред медиите. Майка му се опитваше да го спре да приказва като се обръщаше към него по име, за безмълвие настояваше и адвокатката му.
Йордан Златков, обвинен за пукотевица: Ще приказвам пред съда, сигурно желая да се извиня на фамилиите, че съм ги стресирал по този метод. Съжалявам.
Прокуратурата изиска най-строгата мярка, тъй като Златков може да се укрие или да извърши друго закононарушение. Според обвиняването има безпорни доказателства, в това число думите на шестима очевидци, че точно той е стрелял на злощастния ваучър.

Адвокатът изясни, че в действителност Златев е бил пийнал както и очевидците.

Съдията реши, че фактически няма съображение да се счита, че Йордан Златков може да се укрие, само че също по този начин единствено бързата реакция и шанса са избавили живота на младия мъж в чийто хол е попаднал патрон. Освен това, Златков е домонстрирал самоусещане за безотговорност и не е имал персонални задръжки.

След делото, юристът на обвиненият стартира нова версия за случилото се, съгласно която Златков не е стрелял.
Десислава Методиева, юрист: Нека завърши производството, тъй като доста неща не са ясни и не са изяснени. Всички са били пияни, по какъв начин дават съответни показания съгласно вас, благодаря ви.
Наложената мярка може да се апелира в тридневен период, в случай че това се случи идващото дело ще бъде на 26 октомври. Ако Златков бъде приет за отговорен за стрелбата го грози до 5 години затвор.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР