Съдът отмени заповедта за ареста на Борисов и осъди МВР да му плати 310 лв.

...
Софийският районен съд отмени заповедта за задържане на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Софийският районен съд отмени заповедта за задържане на Бойко Борисов и осъди МВР да му плати 310 лева разходи по делото.

Решението подлежи на обжалване в 14-дневен срок.

По-рано днес адвокат Станислава Каракушева изложи мотивите за иснето съсъдт да отмени заповедта за задържане на бившия премиер с думите, че тя е незаконосъобразна. Сред причините за това, според нея, е липсата на посочени фактически основния в самата заповед – време, място, действия, които се твърди, че са причината за задържане на Борисов. „Това е порок, който е самостоятелно основание за отмяната на заповедта“, каза тя.

БГНЕС припомня, че на 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинения.

Тяхното задържане предизвика вълна от протести в страната срещу начина, по който то беше извършено, включително бе остро критикувано от Европейската народна партия. Последната изпрати специални пратеници, които да проверят дали българските власти не са извършили политическа репресия с акта на задържане на бившия министър-председател.

Борисов, Арнаудова и Горанов бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков, който е разследван по много обвинения и е избягал от България и в момента се укрива в чужбина.

Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР