Софийският районен съд осъди Георги Семерджиев на две години затвор,

...
Софийският районен съд осъди Георги Семерджиев на две години затвор,
Коментари Харесай

Георги Семерджиев е осъден на 2 г. затвор за фалшива шофьорска книжка

Софийският областен съд осъди Георги Семерджиев на две години затвор, при първичен непоколебим режим, за потреблението на подправен документ за ръководство на моторно транспортно средство. Семерджиев ще би трябвало за заплати и разноските по делото на съда, съобщи Българска национална телевизия.

Според съдиите по делото, посредством събраните доказателства, както и от разпитите на очевидците се открива по неоспорим метод, че на 14.02.2022 година в гр. София, Семерджиев е употребил неистинен формален документ за ръководство на МПС, на който е притурен тип, че е публикуван от Конфедерация Швейцария.

По време на съвещанието отбраната изиска от съда да направи питане до Конфедерация Швейцария дали има издаван подобен документ с съответният номер, който се проверява и на кое име е той. Адвокат Мирослав Христов сподели, че самите условия по използването на документа са напълно неустановени, поради обстоятелството, че на тази дата шофьорската брошура не е конфискувана, а единствено вписана във фиша от чиновниците на отдел „ Пътна полиция “.

Прокурор Мима Куцкова посочи, че има безапелационни данни, че от посочената страна не е публикуван подобен документ за ръководство на транспортно средство, а съдът откри настояването на отбраната на безпричинно. По думите ѝ упрекнатият е направил закононарушението при директен предумисъл и не са на разположение смекчаващи виновността условия. Прокурорът изиска отнемане от независимост към междинния размер на съответна норма, а тя е 8 години.

„ Каквото реши съдът “, сподели Семерджиев в последните си думи, преди оповестяването на присъдата.

Присъдата на СРС не е дефинитивна и предстои на обжалване.

На два пъти съдът отсрочи делото на Георги Семерджиев. Причината за това стана отсъствието на юриста му Мирослав Христов, който беше санкциониран с общо 1500 лева Днес юрист Христов показа болничен лист, с който втората му санкция от 1000 лева беше анулирана.

В момента Семерджиев е обвиняем по няколко каузи. Най-тежкото обвиняване е за злополуката на бул. " Черни връх " в София през 2022 година, при която починаха две млади дами.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР