Софийският районен съд оправда лидера на Възраждане Костадин Костадинов по

...
Софийският районен съд оправда лидера на Възраждане Костадин Костадинов по
Коментари Харесай

Съдът оправда Костадинов по делото за всяване на паника по време на пандемията

Софийският областен съд оправда водача на Възраждане Костадин Костадинов по делото за всяване на суматоха измежду популацията по време на пандемията от COVID-19. Това съобщи Българска телеграфна агенция.

Политикът бе притеглен към наказателна отговорност поради свои изявления, свързани с наличностите в складовете на държавния запас и с противоепидемичните ограничения по време на пандемията, по време на изявление през март 2020 година

Според магистратите обвиняването против Костадинов не е правилно конструирано . Съдът акцентира, че той е упрекнат по член 326 алинея 1 от Наказателен кодекс, което касае главно класическите случаи на подаване сигнали за бомби.

Съдът уточни, че няма директен предумисъл зад думите на водача на Възраждане , защото информацията, която споделя в изявлението си, е подадена преди този момент от пиарът му. Съдът обаче означи, че в думите на Костадинов по отношение на липса на тонове кашкавал и сирене от складовете на запаса има дезинформация, защото се базира на данни в медиите в предишен интервал.

Костадинов е оневинен за това, че е предал посредством съответно изказване заблуждаващи знаци за паника в народен ефир, по време на пандемия и въведено изключително състояние.

Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване.
 Костадинов изискал да се откаже от депутатския си имунитет
Костадинов изискал да се откаже от депутатския си имунитет

За да се отбрани по делото за всяване на ужас и паника
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР