Софийският районен съд оправда изцяло Костадин Костадинов, лидер на партия

...
Софийският районен съд оправда изцяло Костадин Костадинов, лидер на партия
Коментари Харесай

Съдът оправда Костадинов за изказвания по време на ковид епидемията

Софийският областен съд оправда напълно Костадин Костадинов, водач на партия “Възраждане ”, по обвиняването за това, че е всял суматоха в популацията посредством свои изявления свързани с наличностите в складовете на държавния запас, както и с противоепидемичните ограничения по време на пандемията, в изявление на 13 март 2020 година

Решението на съда не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период.

Според правосъдния състав обвиняването на Костадинов не е правилно конструирано, тъй като е повече политическо говорене, лишено от конкретика. Също по този начин означи, че той е упрекнат по член 326 алинея 1 от Наказателен кодекс, което касае главно класическите случаи на подаване на сигнали за бомби.

Съдът уточни, че няма директен предумисъл зад думите на Костадинов, защото информацията, която споделя в изявлението си, е подадена преди този момент от пиара му. Съдът обаче означи, че в думите на Костадинов по отношение на липса на тонове кашкавал и сирене от складовете на запаса има дезинформация, защото се базира на данни в медиите в предишен интервал.

Съдът оправдава Костадинов за това, че е предал посредством съответно изказване заблуждаващи знаци за паника в народен ефир, по време на пандемия и въведено изключително състояние.

В пледоариите си юристите Стойко Славов и Полина Велчева желаеха от съда да оправдае Костадинов. Според тях обвиняването против него е политическа поръчка. Те означават, че изявленията на Костадинов в изявлението не е довело до всеобща суматоха в популацията и няма вредоносен резултат.

По време на днешното съвещание Костадин Костадинов не участва, защото е възпрепятстван. Също по този начин не участва и представител на Софийска районна прокуратура.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР