Софийският градски съд задължи Столичната община да създаде на сайта

...
Софийският градски съд задължи Столичната община да създаде на сайта
Коментари Харесай

Съдът задължи Столична община да съобщава за мръсния въздух във Фейсбук

Софийският градски съд задължи Столичната община да сътвори на уеб страницата си и на страницата си във фейсбук директен достъп до системата за даване на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух в София в действително време. Общината е длъжна да показва всеки месец доклад какво е било качеството на въздуха през миналия месец, какъв брой постоянно улиците са били мити и в период от 2 месеца от през днешния ден да показа проект за засаждането на дървета през 2020 годинао, написа " Дневник ".
Съдът постанови привременни ограничения по дело, заведено от жители и от неправителствената организация " Група за чист въздух ". Част от тях бяха разпоредени още през лятото, само че се оказва, че общината не е изпълнила множеството от тях. Заради това съдът през днешния ден анулира някои ограничения и разшири други, като уточни определението си.
Съдът задължи общината да мие машинно улиците в града, в това число и кварталните улици, 2 пъти месечно от май до септември и един път месечно в останалото време от годината. Изключение ще се прави, когато времето не е уместно или в случай че има планувани мероприятия, които плануват затваряне на улиците или ограничение на придвижването. Средно би трябвало да се измиват не по-малко от 10 847 дка. Графикът за миене би трябвало да се разгласява на уеб страницата на общината, а съдът изисква да се разгласява и информация за осъщественото всеки месец.
Освен това съдът задължи Столичната община да афишира информация за броя осъществени инспекции за спазването на възбраните за влизането на товарни коли и строителни машини над 4 тона в зона " Първа " и транспортни средства до 3.5 тона в зона " Център ", които не дават отговор на европейските стандарти за изгорели газове.
Задължително би трябвало да се афишира всеки месец на уеб страницата на общината и информация за броя осъществени инспекции, мястото, квартала и съответната улица, на която са осъществени, установените нарушавания и наложените санкции по използването на наредбата за ръководство на отпадъците и поддържане и запазване чистотата на територията на София.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР