Софийският градски съд ще гледа на 22 ноември делото срещу

...
Софийският градски съд ще гледа на 22 ноември делото срещу
Коментари Харесай

Съдът ще гледа делото за АМ Марица срещу бившия шеф на АПИ

Софийският градски съд ще гледа на 22 ноември делото против Лазар Лазаров, някогашен началник на АПИ. Делото е за занемареност в изключително огромни размери, съобщи БГНЕС.
На 19 юни Софийска градска прокуратура /СГП/ внесе в Софийски градски съд /СГС/ обвинителен акт против три длъжностни лица от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за занемареност в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. Това са някогашният началник на пътната организация Лазар Лазаров, Дончо Атанасов и Илиана Захариева.
Лазар Лазаров е предаден на съда за това, че в интервала 7.08.2014г. - 17.02.2015г. в качеството си на ръководител на Управителния съвет на АПИ, съзнателно не е положил задоволително грижи за предоставената му работа по създаване на автомагистрала „ Марица “, и от това са последвали вреди за Министерство на превоза и осведомителните технологии в изключително огромни размери - 30 813 647 лв.., и казусът е изключително тежък.
Тъй като действието е съзнателно, той е притеглен към наказателна отговорност по по-тежката правна подготовка за занемареност.
Ако бъде приет за отговорен Лазар Лазаров може да получи наказване отнемане от независимост “ от 3 до 12 години и „ отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и „ отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност “.
Дончо А. и Илиана З. са на съд, по тази причина, че от 23.01.2014г. до 26.01.2015г. в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при изискванията на без значение съпричинителство, не са положили задоволително грижи за предоставената им работа по създаване на автомагистрала „ Марица “, и от това са последвали вреди за Министерство на транспортна и осведомителните технологии в изключително огромни размери - 30 813 647 лв.., и казусът е изключително тежък.
Ако бъдат приети за отговорни Дончо А. и Илиана З. могат да получат наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години и „ отнемане от право да заемат избрана държавна или социална служба и „ отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР