Софийският градски съд отказа да уважи молбата на черногореца Будимир

...
Софийският градски съд отказа да уважи молбата на черногореца Будимир
Коментари Харесай

Наркотрафикантът Будимир Куйович няма да излезе предсрочно от затвора

Софийският градски съд отхвърли да почете молбата на черногореца Будимир Куйович за условно предварително освобождение от пандиза, съобщи БГНЕС. Един от огромните балкански наркотрафиканти беше дефинитивно наказан на 16 години затвор през 2010 година. Той бе арестуван в България при спецакция в края на декември 2007 година.

„ Има едно наложено наказване, което, с цел да бъде лицето освободено предварително от неговото изтърпяване, би трябвало да е дал задоволително доказателства за своето коригиране по време на престоя му в местата за отнемане от независимост. В сегашния случай от всички събрани по делото доказателства, подобен извод не можа да бъде изработен съгласно мен, съдът се съгласи също с това, защото смяната при него, въпреки и от тези мнения на затворническата администрация да има такава смяна, тя не е устойчива и трайна, с цел да може да бъде освободен предварително ", сподели прокурорът Андрей Янкулов.

Куйович стартира да изтърпява 16-годишната си присъда през 2009 година Той е имал условно наказване, което е задействано с общото най-тежко наказване, което търпи сега. В този миг на него му остава да изтърпи още 4 години, 3 месеца и 15 дни в пандиза. От 2017 година той е в затворническото общежитие в Казичене.

От наказването му са изтекли 11 години, 8 месеца и 15 дни, от които 8 години, 8 месеца и 11 дни действително е бил в пандиза, а 3 години и 4 дни му се приспадат, тъй като е работил до момента в който излежава присъдата си. Съдия Доротея Кехайова регистрира този факт, само че също по този начин означи, че Куйович има 4 присъди ­ от 2008 до 2009 година

Освен това съдът акцентира, че наказаният е подал молба за предварително освобождение 8 месеца откакто е настъпила опцията да се възползва от този текст от закона. В последна сметка съдът одобри, че не са изпълнени всички предпоставки за предварително освобождение.

По време на съвещанието се разбра, че от предходната година Куйович е изместен в затворническото общежитие в Казичене. Докато е бил в Софийския затвор, той е работел като бояджия, осведоми " 24 часа ". След това е работил като озеленител и в столовата. Награждаван и с 5 дни домакински отпуск.

Около Куйович се разшумя през 2008 година, откакто стана известно, че с позволение на Министерство на вътрешните работи му е публикуван подправен паспорт, абсурдът беше и една от аргументите за освобождението на някогашния вътрешен министър Румен Петков. В коментар за подозренията, че е имало политически чадър над наркотрафиканта, Петков произнесе фразата " Куйович, Муйович, Уйович... всеки, който приключва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже - моите връзки с Иван, Стоян, Петров и Драган са такива ".

През октомври 2009 година Куйович разгласи пред Върховния касационен съд, че до момента в който е имал бизнес в България, е давал пари на Румен Петков и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Валентин Петров. След това даде изявление по телефона от килията си, че е бил " притискан " от високопоставени фигури в полицията и от пловдивски прокурор, с цел да излезе с компромати против някогашния основен секретар ген. Илия Илиев и починалия към този момент някогашен началник на ГДБОП ген. Ваньо Танов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР