Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Йоан Матев,

...
Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Йоан Матев,
Коментари Харесай

Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги в Борисовата градина, остава в ареста

Софийският градски съд отхвърли да пусне от ареста Йоан Матев , упрекнат, че умъртвил Георги Игнатов на 2 юни 2015 година в Борисовата градина в София.
 
От май до в този момент е направена психиатрична експертиза, съгласно която Матев схваща дейностите си. Нови доказателства няма.

 
Младежът, който беше арестуван в края на февруари, изиска да излезе на независимост, тъй като към този момент задоволително дълго е прокиснал в ареста. Ако е на независимост обаче, съгласно съда, Матев може да извърши ново закононарушение.
 
Защитата се обоснова, че следствието върви доста постепенно и мудн о. За седем месеца Йоан не бил издирван от разследващит е. Освен това към този момент е разколебано и догатката, че той е направил закононарушението. А доказателствата били единствено косвени. Довод, с който съдът не се съгласи.

 
Никъде, съгласно отбраната, нямало ДНК материал от Йоан, а на охранителните камери се виждало единствено момче, което бяга. Според съда, обаче, този запис съответствува по време с последните диалози на Георги.
 
Йоан пожела да бъде освободен от ареста , с цел да продължи да учи.

 
Прокуратурата отвърна, че няма разколебаване в доказателствата.
 
Решението на съда не е дефинитивно. Йоан Матев може да апелира пред по-горната инстанция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР