Софийският градски съд остави в ареста обвиненият Махжат Мехмед за

...
Софийският градски съд остави в ареста обвиненият Махжат Мехмед за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Мехмед, призовавал за свещена война срещу евреите

Софийският градски съд остави в ареста упрекнатият Махжат Мехмед за апели за " свещена война " против евреи.

Мехмед е упрекнат, че е снимал и популяризирал видео, в което споделя: „ ще взема нож и ще изляза по улиците на София, и ще убия всеки евреин. Няма какво да изгубвам повече “, сподели прокурорът. Той добави, че обвиненият е призовал в клипа " братята си от арабската общественост да му спомагат против всеки ционист “.



В правосъдната зала стана известно, че мъжът е роден в Бейрут, Ливан, на 1 септември 1973 година. Той е приключил висше обучение британски и литература в Дамаск, Сирия. Има статут на непрекъснато пребиваващ в България повече от 20 години. Разведен е, неосъждан.

Обвинението насочи молба за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража ", защото е налице причина да извърши и други закононарушение.

В отбрана на Мехмед юристът сподели, че близки на обвинения са починали в линията Газа и той го е изживял извънредно тежко. Според отбраната става въпрос за спонтанни дейности на на обезверен човек в тежко душевно положение. Обвиняемият не е имал същински планове да реализира заканите си, твърди юристът.

Мярката „ задържане под стража “ не е дефинитивна и може да се апелира пред Софийския апелативен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР