Софийският градски съд остави погребалния агент Георги Енев за постоянно

...
Софийският градски съд остави погребалния агент Георги Енев за постоянно
Коментари Харесай

Агентът, обвинен за измами с кремация и за незаконни погребения, остава в ареста

Софийският градски съд остави погребалния сътрудник Георги Енев за непрекъснато в ареста, потвърждавайки решението на по-долната правосъдна инстанция (Софийския областен съд). 51-годишният мъж е упрекнат за машинация, обвързвана с фиктивна организация на кремация на умряли. Tова заяви Българска телеграфна агенция.

Погребалният сътрудник бе задържан, откакто инцидентен минувач откри седем натрупа, заровени в гориста околност край София, покрай гробищен парк в Клисура до Банкя. На 30 май бяха открити още шест нелегално заровени тела край Клисура, с което техният сбор стана 13. Проверката на терена продължава, а обвиненият е признал за общо 50 случая на противозаконни погребения.

Министерство на вътрешните работи стартира работа по случай с противозаконни погребения на възрастни хора, настанени в приют, които след гибелта им е трябвало да бъдат кремирани, а на Енев бе повдигнато обвиняване за нелегално заравяне на седемте покойници за парична машинация.

Прокуратурата е упълномощила на крематориума в София инспекция за интервал от три години обратно. Целта е да се откри какъв брой кремации е уредил погребалният сътрудник Георги Енев.

Оказа се, че погребалният сътрудник е имал добре известна история на забавяния при осъществяването на кремации. За това свидетелстваха както шефът на софийския крематориум Михаил Кръстев, по този начин и представителят на Съюза на погребалните компании Стоян Макреев.

Макреев споделя, че през 2018 година е прекратил връзките си с компанията на обвинения, тъй като се е стигнало до обстановка, в която " сред 5 и 10 тела на покойници " са изоставени в хладилните камери на неговата работа за повече от 3-4 месеца. Обяснението на обвинения било, че не съумява да откри документи, с цел да извърши поръчаните кремации на труповете.

Михаил Кръстев от " Крематориум София " също разказва задържания сътрудник като " неточен ". Близки на умрял човек са потърсили в крематориума урната месец след гибелта, само че се оказва, че той въобще не е доведен от компанията на Енев, а е държан в камера.

" Около седмица по-късно покойникът беше докаран, осъществена беше кремацията и околните направиха урнополагане ", сподели Кръстев пред Нова ТВ.

Това е следващ сигнал за съвсем престъпните условия в някои приюти в България. Въпреки епизодичните кавги, към момента няма ефикасни ограничения на страната по отношение на нередностите в част от институциите.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР