Софийският градски съд не откри нарушения при издаването на болничния

...
Софийският градски съд не откри нарушения при издаването на болничния
Коментари Харесай

СГС не откри нарушения в болничния на шефа на БНТ

Софийският градски съд не откри нарушавания при издаването на болничния на директора на Българска национална телевизия Константин Каменаров.
 Софийски градски съд разпореди инспекция на болничен на шефа на Българска национална телевизия
Проверката беше разпоредена, откакто Каменаров не се яви в съда на 18 февруари, за което е показал болничен, издаден от доктор Емилия Баракова за интервала от 14 до 20 февруари.

По-късно обаче се оказа, че в този ден Каменаров е бил в Брюксел. Той е показан в репортаж на Българска национална телевизия от белгийската столица, където е взел участие в конференция за провокациите пред аудиовизуалните медии във времето на цифрова гражданска война в качеството си на началник на националната телевизия.

Каменаров трябваше да яви пред съда на съвещанието по делото, в което апелира условната си присъда от 1 година и 3 месеца и 600 лв. санкция за шофиране с 1,6 промила алкохол в кръвта. Ако присъдата бъде доказана от Софийски градски съд, той може да загуби поста си като общоприет шеф на Българска национална телевизия.

" От направената инспекция се откри, че са спазени условията за констатиране на нетрудоспособност на господин Каменаров и издаването на болничен лист, според Наредбата за здравната експертиза ", оповестява столичната здравна ревизия, на която бе предоставена инспекцията.

Оказа се, че Каменаров се почувствал зле на 14 февруари, а болничният му е публикуван на 18.

Според Българска национална телевизия нямало метод командировката до Брюксел да се отсрочи, защото била планувана доста по-рано и по покана на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни. Заповедта за нея била издадена на 12 февруари и е за два дни. Каменаров обаче отпътувал за един ден. След прибирането му заповедта е " видоизменена " и в нея е записана единствено една дата – 19 февруари.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР