Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на замяна

...
Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на замяна
Коментари Харесай

Доживотен затвор за руснака, убил майка с дете

Софийският градски съд даде доживотна присъда без право на подмяна на съветския жител Герман Костин, упрекнат в убийството на 5-годишния Никита. Тялото на момчето беше открито в куфар.

На 8 февруари 2015 година под претекст, че ще ги закара до морето, Костин качил Никита и майка му Анна Леонтиева в автомобил. Стигнали в Приморско, престояли там по-малко от час, само че се върнали единствено Костин и дребният Никита.

Тялото на майката беше открито разчленено в резерват "Перла " близо месец по-късно. Трупът на детето бе намерено от инцидентни жители.

ДНК на Костин беше открита на кърпата, с която е бил увит Никита. Според прокуратурата по този начин безусловно изрично е била потвърдена неговата виновност. Детето е било задушено, напомнят от bTV.

Другото главно доказателство са видео фрагменти от камери по пътя от София до Пасарел – съгласно прокуратурата ясно проличава маршрутът на Костин. Той е засечен в Пасарел посредством клетката на мобилния си телефон.

Малкият Никита е погубен сред 8 и 10 февруари 2015 година, а куфарът с тялото му е прокиснал повече от месец край езерото в Пасарел.

Присъдата на обвинения е пожизнен затвор без право на подмяна и предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР