Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото по мерките

...
Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото по мерките
Коментари Харесай

Петя Банкова пред съда: Ситуацията, в която се намирам е абсурдна

Софийският апелативен съд (САС) даде ход на делото по ограниченията на някогашния шеф на митниците Петя Банкова и на Стефан Димитров, упрекнати за присъединяване в незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, написа БГНЕС.

Бившата директорка на Агенция " Митници " Петя Банкова се съставлява от юрист Аделина Натина и юрист Людмил Рангелов. Съпругът на Банкова – Делян Тенев, се яви пред съда като неин бранител. А бранител на предприемача Стефан Димитров е юрист Ивайло Найденов. Другият му юрист – Марио Найденов, не се яви в съда, защото има дело в Окръжен съд – Перник.

Адв. Аделина Натина съобщи пред съда, че да се твърди, че Петя Банкова е взела участие в ОПГ със Стефан и Марин Димитрови, и с Живко Коцев, е демонстрация на огромно въображение.

Тя акцентира, че по времето на Банкова в Агенция " Митници " бяха открити 170 кг. кокаин в Бургас, като уточни, че това са рекордни количества за организацията.

" Имало е рекордни доходи ", добави още юрист Натина.

Относно обвиняването в насила, Натина съобщи, че не излиза наяве Банкова някъде да е понижила размера на митническите чиновници и да е сложила митническите пунктове в неспособност да си правят работата.

" Няма никакви директни и косвени доказателства за осъществяването на такова закононарушение ", сподели тя и посочи, че на никое място не е видяла в какво се показва принудата и по какъв начин обвинената е злоупотребила с пълномощията си като шеф на Агенция " Митници ".

Натина означи, че Банкова е майка на две деца, има анемия, ниско кръвно – много болести, за които надлежно могат да показват и документи.

Адвокат Людмил Рангелов от своя страна добави, че обвиняването за насила е изпразнено от наличие и не се съдържат " напълно никакви доказателства, че Банкова прави всичките тематики промени точно с такава цел ".

" Абсолютно непотребен е един престой в ареста, по тази причина ви апелирам да постановите друго определение ", обърна се той към съда.

Съпругът на Банкова, който също се явява неин бранител, сподели, че няма какво да добави.

От своя страна Петя Банкова сподели, че поддържа казаното от бранителите си.

" Стремяла съм се единствено към държавния интерес. За мен не е било от голяма важност дали ще съм на тази, или друга позиция щом пазя публичния интерес. Така управлявах и Агенция " Митници " “, сподели тя и напомни положителните резултати на организацията под нейно управление.

" Никога не съм правила никакви нарушавания, закононарушения. Изряден жител съм. Ситуацията, в която се намирам сега, е неуместна ", акцентира Банкова.

Прокурорът по делото изиска да бъде доказано определението за взимане на най-тежката мярка задържане под стража.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР