Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, обвинена

...
Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева, обвинена
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест Габриела Славова, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Софийският апелативен съд пусна под домакински арест Габриела Славова-Пеева, упрекната в убийството на Пейо Пеев на 21 януари.

Днес упрекнатата се яви в правосъдната зала с юристите си Димитър Вълков и Елена Николова, съобщи Българска национална телевизия.

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от " задържане под стража " на по-лека. Защитниците ѝ показаха, че клиентът им е с влошено здравословно положение и е претърпяла мозъчен инфаркт, след който се следи изтръпване на крайниците и затваряне на очите. Защитата помоли да бъде назначена съдебномедицинска експертиза и добави, че и едно от децата на Пеева има дихателни проблеми, а другото сърдечни. Според юрист Вълков определението на Софийския градски съд е безпричинно. По думите му единствените догатки на прокуратурата са от видеозапис и първите показания на Габриела в полицията, на които не е участвал юрист.

" Бих желала да прибавя, уважаеми апелативни съдии, стресът и напрежението са големи. Със сърце съкрушено, определението на Софийски градски съд не е вярно. Допуснати са процесуални нарушавания. Софийски градски съд наруши правила и се концентрира единствено върху видеотехническата експертиза, която смятам, че не потвърждава, че съм направила закононарушението. С починалия ми брачен партньор Пейо Пеев имахме динамична връзка, постоянно съпроводена с нехармония. Отношенията ни постоянно бяха мотив за закани от неговото семейство - за отнемане от завещание. Ние се справяхме, говорихме със спокоен звук, изключително пред децата. Винаги намирахме метод. Това са обстоятелствата. Противно на тези, които се изнасят в медиите от негови близки, които не попадаха ", сподели Габриела Пеева пред съда.

Тя е безапелационна, че не го е притискала към седалката и не е седяла в скута му.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР