Софийският апелативен съд отложи за 18 май делото по искане

...
Софийският апелативен съд отложи за 18 май делото по искане
Коментари Харесай

Отложиха делото за екстрадицията на бившата румънска министърка Удря

Софийският апелативен съд отсрочи за 18 май делото по искане на румънската страна за екстрадиция на някогашната министърка Елена Удря за изтърпяване на присъда от 6 години затвор в родината ѝ.
Причината – случай и физическа контузия, която е претърпяла юрист Анева, която е един от бранителите на Удря. В съда бе възложен медицински документ за контузията.
Другият бранител на Елена Удря – юрист Христо Ботев изясни, че юрист Анева разполага с документи, предоставени от румънската страна, които са относими към делото и настоя за пролонгация, с цел да бъдат предоставени на българския съд. За същото настоя и самата наказана, която бе доведена в правосъдната зала.
Апелативните магистрати дефинираха последваща дата за делото и предизвестиха, че повече отлагания не може да има, защото процесите за екстрадиция изискват експедитивност, оповестиха от САС.
През април окръжния съд в Благоевград постанови Удря да бъде върната в родината й, само че юристите апелираха решението.
48-годишната жена е оповестена за интернационално търсене за арест и екстрадиция от румънските управляващи за осъществяване на влезнала в действие присъда 6 години отнемане от независимост за получен рушвет.
Тя беше арестувана на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата ", на 7 април при опит да напусне България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР