Софийският апелативен съд остави в ареста Кристиан Николов, който е

...
Софийският апелативен съд остави в ареста Кристиан Николов, който е
Коментари Харесай

Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков е оставен в ареста

Софийският апелативен съд остави в ареста Кристиан Николов, който е упрекнат за гибелта на журналиста Милен Цветков. Съдебният състав разгласи, че Николов е карал след приложимост на опиати, което покачва социална заплаха от дейностите му. Заради това има действителна заплаха да извърши друго закононарушение.

Решението на съда е дефинитивно.

С държанието си Николов е сложил в заплаха освен живота на Милен Цветков, само че и на всички останали водачи и пешеходци, които са били покрай мястото на съдбовната за журналиста злополука, разгласи съдът. Магистратите решиха, че единствената съответна мярка в тази ситуация е непрекъснатото задържане под стража.

Николов даде обещание пред съда да съблюдава всички правила, в случай че бъде пуснат под домакински арест, който да се управлява с електронна гривна. В негова отбрана бе посочено, че има чисто правосъдно минало, както и че ще спомага на следствието.

Адвокатът му Любомир Таков цитира пред съда Декларация на Европейския комитет за попречване на изтезанията, нечовешкото или унизително третиране или наказване при Съвета на Европа. С нея се приканва да се търси опция на мярката " задържане под стража " поради коронавирусната пандемия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР