Софийският апелативен съд остави в ареста бившия румънски министър на

...
Софийският апелативен съд остави в ареста бившия румънски министър на
Коментари Харесай

Бившият румънски министър Елена Удря остава в ареста

Софийският апелативен съд остави в ареста някогашния румънски министър на Елена Удря, оповестиха от съда. Определението е дефинитивно. Мярката за неотклонение на Удря беше наложена от окръжния съд в Благоевград по отношение на Европейска заповед за арест и искане за нейната екстрадиция в родината й, Румъния.

Според съдиите Европейската заповед за арест на Удря е изцяло постоянна, издадена от способен орган и годна. Тя е основана на дефинитивна ефикасна присъда за Удря, издадена в Румъния. Също по този начин магистратите са приели, че има заплаха Удря да се укрие, в случай че мярката й бъде променена от българския съд.

48-годишната Елена Удря беше оповестена за интернационално търсене за арест и екстрадиция от румънските управляващи за осъществяване на влезнала в действие присъда шест години отнемане от независимост за получен рушвет. Тя беше арестувана на граничния контролно-пропускателен пункт „ Кулата “ на 7 април при опит да напусне България.

Преди ден румънката съобщи, че е подала молба за леговище в Гърция, тъй като по думите ѝ, в случай че се върне в родината си ще бъде убита.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР