Софийският апелативен съд наложи мярка домашен арест с електронна гривна

...
Софийският апелативен съд наложи мярка домашен арест с електронна гривна
Коментари Харесай

Съдът пусна Васил Божков под домашен арест с електронна гривна

Софийският апелативен съд наложи мярка домакински арест с електронна гривна на предприемача Васил Божков.   Решението беше взето, откакто правосъдният състав се съвещава повече от един час. То е по едно от делата против Божков, свързани с хазартна активност, по което той беше арестуван в ареста, оповестява Българска телеграфна агенция.   Според съда определението на долната инстанция за задържането на Божков е непълноценно стимулирано и следва да се анулира.   " Искам по-лека мярка, може би парична гаранция или подписка ", сподели Васил Божков малко по-рано пред съда.

  По време на съвещанието юристът на Божков – Георги Гатев изиска от съда да не постанова никаква мярка за неотклонение на клиента му или тя да бъде „ подписка “.

По думите му обвиняването против Божков е голословно и незаконосъобразно, като е постановено в нарушаване на Конституцията. Защитникът означи, че клиентът му се е върнал непринудено в страната, като цитира решение на Европейския съд за правата на индивида, в което се споделя, че такова деяние би трябвало да бъде оценено от съда.   Гатев заяви, че по делото за културните полезности през вчерашния ден, откакто му е предявила обвиняването, прокуратурата е постановила парична гаранция на Васил Божков в размер на 1,5 млн. лв..

Прокурорите по делото желаеха жалбата на Божков да бъде отхвърлена, като показаха, че има обосновано съмнение, че е направил закононарушението, за което е упрекнат. Към сегашния миг са налице всички предпоставки за задържане на Васил Божков, прибавиха те.

Единствената причина досега следствието да не е завършило е да бъде свикан Божков и да му бъдат връчени книжата по делото, сподели прокурор Ангел Кънев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той уточни, че заплахата от укриване на обвинена е действителна, защото Божков има голям брой контакти и имуществени активи тук-там като Монголия, Молдова, Грузия и в офшорни зони – Кипър, Британски Вирджински острови. " Обвиняемият има построени систематични незаконни планове ", сподели Кънев.   Разследването по това дело е към своя край, следва прецизиране на обвиняването на Божков и още няколко души, добави прокурорът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР