Софийските снегопочистващи фирми са глобени със 120 000 лева, съобщи

...
Софийските снегопочистващи фирми са глобени със 120 000 лева, съобщи
Коментари Харесай

Софийските снегопочистващи фирми са глобени с рекордните 120 000 лева

Софийските снегопочистващи компании са санкционирани със 120 000 лв., заяви във Facebook " Спаси София ".

" Екипите се оправиха добре с почистването на главните улици, само че изостанаха с кварталните, тротоарите, спирките и подлезите, които през днешния ден осъмнаха заледени. След голям брой старания обстановката се усъвършенства, само че не сме удовлетворени от организацията на компаниите. Затова те са санкционирани с рекордна сума - над 120 000 лева ", пишат във Facebook от партията на Борис Бонев.

От  групировката прибавят, че " Снегът в композиция с листата по дърветата докара до съществени проблеми по зелената система на София, която от години страда от неприятна поддръжка. Тя е разграничена на доста сдружения и компании и липсва ясна отговорност за това по какъв начин се поддръжат дърветата ". Според тях това е и причаната реакцията в моменти като този е мудна и незадоволителна.

От " Спаси София " оповестиха и пет ограничения, които ще предриемат след равносметката от почивните дни:

Фирмите би трябвало да разполагат с повече човешки запас за характерни действия.

Спешно ще се създаде План за деяние по разчистване на пешеходни пространства и тротоари. Такъв сега има единствено за пътните платна, само че не и за пешеходните елементи.

Ще почистват освен спирките и подлезите, само че и методите към тях, с цел да бъдат налични. В момента това не е по този начин.

Всички действия по почистването ще бъдат под една шапка. В момента част от спирките се почистват от Столичен електротранспорт, а велоалеите - от Зелени системи.

Общинската компания Софекострой се е провалила тотално, поради неналичието на организация, техника и хора. Нужни са незабавни дейности за възстановяване на потенциала ѝ.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР