Софийски имоти ЕАД ще вземе кредит от 4 400 000

...
Софийски имоти ЕАД ще вземе кредит от 4 400 000
Коментари Харесай

`Софийски имоти` ипотекира многоетажен паркинг в Надежда, после ще го построи с кредита от над 4 млн. лв. -

Софийски парцели ЕАД ще вземе заем от 4 400 000 лева против ипотеки на собствен аграрен парцел на столичната улица „ Кирил Дрангов " и на непостроения още многоетажен паркинг на мястото в квартал  " Надежда "   от ДЗЗД “Фонд за устойчиви градове “. 

Това ще гласоподава на съвещанието си през днешния ден Столичният общински съвет. 

Площта на терена, който ще се ипотекира, е 5607 кв.м. по настоящ Подробен устройствен план. Учредяването на ипотека върху построения със заема многоетажен паркинг е за след въвеждането му в употреба. 

Предложението на „ Софийски парцели ” ЕАД е подкрепено на заседания на комисиите по стопанска система и по финанси и бюджет към СОС. 

В края на май Столичният общински съвет даде единодушие „ Софийски парцели “ ЕАД да разходва лични средства и/или паричен заем в размер до 6 150 000 лв. без Данък добавена стойност за СМР действия, строителен контрол, такси и други разноски, свързани с реализацията на многоетажен паркинг в регион " Надежда " - на ъгъла на улиците „ Кирил Дрангов " и „ Анастас Лозанчев ". 

През юли м.г. пък СОС гласоподава „ Софийски парцели " ЕАД да осъществя паркинга по настоящ Подробен устройствен план, благосъстоятелност на сдружението, с повърхност 5 766 кв.м. Дадено е единодушие сдружението да разходва лични средства в размер до 238 000 лева без Данък добавена стойност за правене на работен капиталов план. 

Сградата ще е четириетажна без партер. Застроената повърхност е 1 997.71 м2, разгънатата застроена повърхност е 7 990.84 м2, а озеленената повърхност е 2 324.30 м2. Всички фасади са отворени като се изключи западната за ограничение на шума и изпълняването на санитарно хигиеничните правила. Покривната структура е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване. С плана ще бъдат обезпечени 310 автомобилни паркоместа, в това число 14 места за хора в неравностойно състояние и 32 паркоместа с опция за зареждане на електрически транспортни средства.

Автомобилното паркиране се планува напълно надземно. Достъпът се реализира от ул. " Анастас Лозанчев ". Непосредствено до входната зона са създадени 48 външни открити паркоместа. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР