Софийски градски съд (СГС) прекрати като неоснователно производството срещу Музикаутор,

...
Софийски градски съд (СГС) прекрати като неоснователно производството срещу Музикаутор,
Коментари Харесай

Съдът прекрати производството срещу Музикаутор

Софийски градски съд (СГС) приключи като безпричинно производството против Музикаутор, формирано по тъжба на БНР. Това стана факт, откакто Апелативен съд София излезе с определение от 20 юни 2017 година, с което дефинитивно удостоверява изводите на Софийски градски съд.

Като присъжда разноските по делото да бъдат платени от БНР на Музикаутор, актът на съда е финален и не предстои обжалване.

Вчера Комисията за защита на конкуренцията излезе и с прессъобщение, в което заяви, че Музикаутор злоупотребяват с господстващото си състояние. Изявлението на Комисия за защита на конкуренцията обаче дойде преди да е завършило производството против Музикаутор.

" По мотив изявленията в медиите по отношение на определението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), Музикаутор напомня, че този акт не съставлява решение за осъществено нарушаване на Закона за защита на конкуренцията. В рамките на планувания в закона 30-дневен период организацията следва да показа своите възражения по изказванието и да бъде изслушана на съвещание на Комисия за защита на конкуренцията ", пишат от Музикаутор. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР