Софийски градски съд пусна под домашен арест Борислав Колев, който

...
Софийски градски съд пусна под домашен арест Борислав Колев, който
Коментари Харесай

Обвиненият за източените милиони от "Хемус" излиза от ареста

Софийски градски съд пусна под домакински арест Борислав Колев, който е обвинен за изпиране на над 53 милиона лв. от градежа на автомагистрала „ Хемус ” „ С оглед на чистото му правосъдно минало и фамилното му състояние съдът намира, че към сегашния миг мярка, която да извършва наредбата за неотклонението, е домакински арест “, реши правосъдният състав, съобщи БГНЕС.

Доказателствата по делото сочат, че изтеглените касови суми от парите за автомагистралата са били излъчени в чанти и сакове на обвинения Колев, а след това са били превозени с автомобил и оставяни за предпазване на специфични места.

„ Обвиняемият твърди, че има избрана икономическа логичност в потреблението на средства, които са били получавани от другите сдружения по посочената конструкция, като задатък за градеж на лот на Автомагистрала „ Хемус “, за който няма позволение за градеж. Дори да има икономическа логичност, то същата логичност несъмнено няма правно пояснение. Били са осъществявани финансови интервенции за прикриване на същинския генезис на получените средства “, обявиха от прокуратурата.

На лице са доказателства, че Борислав Колев е имал непосредствено отношение към сдруженията, които са направили закононарушението, стана ясно в правосъдна зала. Съдът регистрира, че по делото се правят нужните дейности за разкриване на истината, само че към този момент други лица не са открити: „ Вероятно са взели участие повече от две или три лица в изпирането на парите, само че това не значи, че Борислав Колев не е взел участие в схемата “.

Обвиняемият изиска да бъде пуснат на независимост, с цел да устоя фамилията си. „ Три месеца съм арестуван с претекстовете, че ще се укрия. Аз желая да остана тук и да оказа помощ истината да излезе на ярко. Искам да се обезпечи успокоение на фамилията ми. Няма по какъв начин да продължа да спомагам на следствието в случай, че децата ми са сами на открито. Моля да ме освободите и да ми дадете опция да работя, с цел да устоявам фамилията си “, сподели Колев.

Според юрист Христо Ботев, който пази Колев, клиентът му е съдействал на проверяващите органи по време на цялото следствие, а самата структура на обвиняването не потвърждава активност за пране на пари. Опасност от осъществяване на ново закононарушение няма, тъй като Борислав Колев е с чисто правосъдно минало, а задържането му е довело до отрицателни последици за фамилията му, сподели още отбраната.

" Сега " напомня, че поради делото за източените милиони от строителството на Автомагистрала " Хемус " се стигна до конфликт сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Държавното обвиняване притегли към наказателна отговорност шефа на ГДБОП Калин Стоянов за напън върху магистрати. Според прокуратурата той си е разрешил с " несъответствуващ звук " да желае от наблюдаващите прокурори да разпитат обвинения Борислав Колев, който декларирал, че е подготвен да спомага против съглашение. 

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР