Софийски градски съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу

...
Софийски градски съд прекрати и върна на прокуратурата делото срещу
Коментари Харесай

Съдът върна делото срещу шефа на БТА на прокуратурата, защото не е изпипала обвинителния акт

Софийски градски съд приключи и върна на прокуратурата делото против изпълнителния шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев, упрекнат в сключването на неизгодни контракти за доставка на минерална вода против рекламни услуги. Съдебният състав, с ръководител арбитър Милен Михайлов, одобри, че е позволено значително нарушаване, което пречи на подсъдимия да научи тъкмо в какво закононарушение е упрекнат, оповестиха от Софийски градски съд.
В обвинителния акт са изложени в детайли обстоятелства, свързани с пълномощията на Минчев и сключването на договорите, само че въобще не е посочено по какъв начин са изпълнявани тези контракти, нито количеството, типа, цената и датите на доставка на минералната вода и осъществените рекламни услуги по всеки контракт. Отделно от това има неправилност и неизясненост в обвинителния акт по отношение на размера на вредата, която е настъпила за Българска телеграфна агенция.
Съдебният състав откри, че прокуратурата не е изпълнила отговорностите си да очертае ясно и тъкмо предмета на закононарушението и присъединяване на Минчев в него, което слага съда в неспособност, повреме на правосъдното разследване, да реши дали твърдяните от прокуратурата обстоятелства са потвърдени и да се произнесе.
Определението предстои на обжалване в 7-дневен период пред САС, прецизира БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР