Софийски градски съд остави без разглеждане жалбата, подадена от адвокат

...
Софийски градски съд остави без разглеждане жалбата, подадена от адвокат
Коментари Харесай

Съдът не разгледа жалбата на Радосвета Василева срещу прокурорско постановление за задържането й


Софийски градски съд остави без разглеждане жалбата, подадена от юрист на обвинената Радосвета Василева, против прокурорско разпореждане за задържането й под стража за 72 часа, оповестиха от съда.

Запознавайки се с наличните по делото материали, арбитър Атанас Н. Атанасов, ръководител на 21 състав одобри, че жалбата е процесуално неприемлива. Тя е прибързано подадена и разглеждането й се явява безпредметно. Това е и повода съдът да се произнесе в разпоредително, а не в намерено правосъдно съвещание с присъединяване на страните.

„ Атакуваното разпореждане е било издадено в неявяване на обвинената Радосвета Василева и същата не е била арестувана на това съображение нито преди, нито към сегашния миг, с цел да е налице обвързване на съда за изговаряне всъщност на частната тъжба. Такова право би зародило вероятно в бъдеще, при задържане на лицето на това съображение, каквото към сегашния миг не е осъществено “, написа в разпореждането.
За цялост на претекстовете арбитър Атанасов показва, че има очакван ред за обжалване на прокурорските постановления пред по-горестояща прокуратура. Тоест няма няма спънка даже и към сегашния миг, когато лицето към момента не е арестувано в действителност, да се апелира съответното разпореждане на прокуратурата за задържане пред по- горестоящата такава, като по-този метод се подсигуряват правата на лицето, написа още в разпореждането. То предстои на обжалване и/или митинг в 7 дневен период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР