Софийската районна прокуратура се е самосезирала във връзка с изявления

...
Софийската районна прокуратура се е самосезирала във връзка с изявления
Коментари Харесай

Прокуратурата се задейства по заплахите срещу Атанас Чобанов и Борис Бонев

Софийската районна прокуратура се е самосезирала по отношение на изказвания на журналиста Атанас Чобанов и столичния общински консултант от " Спаси София " Борис Бонев, че по отношение на тях са отправени закани.

Това оповестиха от прокуратурата.
Атанас Чобанов: Докато няма отмъщение за Държавна сигурност за такива като Пеевски, България остава в мъртва хватка
Отдавна споделяме и натъртваме, че хората, които сътвориха Делян Пеевски, са хората от Държавна сигурност. Вижте кой му е юрист - Алекс...
Прочети повече
За заканите двамата са предизвестени от задгранични служби за сигурност. До момента обаче няма формирани досъдебни производства по двата случая.

Атанас Чобанов ще бъде свикан, с цел да му бъдат снети пояснения от прокурор. В хода на инспекцията са изпратени писма до Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, " Групово дело " Национална полиция ", Столична дирекция на вътрешните работи, Държавна организация " Разузнаване ", ДАНС, както и до Служба „ Военно разузнаване “ с запитване дали имат информация за отправена опасност по отношение на Чобанов и, в случай че имат такава, какви ограничения са подхванати за отбраната на журналиста.

" До сегашния миг прокуратурата не е уведомявана от институциите за отправена опасност по отношение на него, както би следвало да се направи по закон. След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще реши налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент. В случай че такива са налице, ще бъде формирано досъдебно произвеждане ", настояват от прокуратурата.

" Сведения на прокуратурата ще дам, само че след оставката на Гешев и персонално на идващия основен прокурор, откакто се убедя в неговия интегритет. Дотогава разгадавам да ме пазят непознати служби ", написа Атанас Чобанов във Фейсбук.
Борис Бонев: Отново следим правилото разделяй и владей
Само ден след парламентарните избори разбирам, че за мой сътрудник от Демократична България, се оказвам най-големият им зложелател. Дори в избор...
Прочети повече
Софийската районна прокуратура ще предприеме аналогични дейности и по повод заканите против общинския консултант в София Борис Бонев. " В обявата си общинският консултант Б.Б. написа, че е дал подробни показания пред способените органи. В прокуратурата досега не е постъпила сходна информация от институциите, която по закон би трябвало да бъде докладвана неотложно на прокуратурата ", оповестяват още от прокуратурата.

Бонев разгласи, че е предизвестен от българските служби за сигурност за непосредствена опасност за живота му. Информацията е била доказана и от задгранични партньорски служби. " Вече съм дал подробни показания пред способените органи за евентуалните аргументи за заканите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински консултант и на активността на Спаси София ", разяснява Бонев във Фейсбук.

Междувременно Делян Пеевски, Йордан Цонев и Мустафа Карадайъ сезираха ДАНС с искане за инспекция на изказванията на журналиста Атанас Чобанов, че е бил под непосредствена опасност. 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР