Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу шестима

...
Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу шестима
Коментари Харесай

Шестима на съд за трагедията в Своге

Софийската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против шестима думи за автобусната злополука, станала край Своге на 25 август 2018 година, при която починаха 20 души, оповестиха от държавното обвиняване. 

Пред окръжните магистрати ще застанат водачът на автобуса Григор Григоров, както и Бисер Иванов - началник екип и изпълнителен шеф на " Трейс София " ЕАД, техническият ръководител И.Иванов, началникът на Асфалтовата база в Костинброд С. Трифонов,  М.Т. - строителен инженер, член на екипа за строителен контрол на ПЪТКОНСУЛТ 2000 ЕООД, Стела Попниколова - директор на дирекция " Управление на планове, финансирани с кредитни вложения " в АПИ.

Трагедията стана на 25 август 2018 година, когато обвиненият Григор Григоров превозвал с рейс „ МАН “ членове на пенсионерския клуб в село Световрачене, техни близки и другари, както и други хора

 В непосредственост до местността „ Янкулови воденици “ имало завой надясно и сложени пътни знаци за неразрешено придвижване със скорост по-висока от 40 км/ч и заплаха от хлъзгане. Водачът не се е съобразил с тях и навлязъл в завоя със скорост от към 53,5 км/ч.

Последвали удари с движещите се по същия път товарни автомобили „ Нисан “ и „ Ситроен “, смяна на посоката, прекосяване през мантинелата и катурване на рейса по стръмния склон.

Пътниците в него са получили голям брой разнообразни по степен увреждания. Двадесет от тях са умряли вследствие на тежки контузии, на другите 10 потърпевши са породени телесни повреди.

В хода на следствието на тежкия пътен случай е открито, че рейсът, с който е реализиран транспорт на пътници не е минал наложителен механически обзор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР