Софийската окръжна прокуратура наблюдава досъдебно производство, образувано за умишлено убийство

...
Софийската окръжна прокуратура наблюдава досъдебно производство, образувано за умишлено убийство
Коментари Харесай

От Прокуратурата разкриха подробности за убийството на мъж в Костинброд

Софийската окръжна прокуратура следи досъдебно произвеждане , формирано за съзнателно ликвидиране в Костинброд.

Към момента е установено, че умрелият е 49-годишният Е.К. , който живеел на фамилни начала с 56-годишната С.С. и 27-годишният й наследник К.В. в Костинброд. Жената работела най-вече в чужбина. В България постоянно възниквали кавги сред нея и колегата й, когато тя била под въздействието на алкохол.

На 12 януари майката и синът й напуснали страната , отивайки в Сърбия. Пред способените сръбски управляващи синът показал, че в нощта на 11 против 12 януари тримата се скарали и майка му нанесла побой над колегата си Е.К. Служителите на реда уведомили българските си сътрудници, заради което същите неотложно посетили адреса в Костинброд, където намерили натрупа на Е.К. Бил е осъществен оглед на местопроизшествието, при който са били установени голям брой следи от кръв в цялото помещение, по мебели и движимости.

Майката и синът й са били привлечени в качеството си на обвинени по досъдебно произвеждане за осъществено съзнателно ликвидиране . Понастоящем те се намират в Сърбия, където са краткотрайно арестувани за период до 30 дни със правосъдно решение.

Окръжната прокуратура в София изготви Молба за правна помощ посредством Върховна прокуратура на България до способените органи на Сърбия за осъществяване на дейности по следствието по формираното досъдебно произвеждане. В молбата се съдържат претенции , касаещи навреме събиране на доказателства по делото.

С.С. и К.В. са привлечени в качеството на обвинени лица по реда на задочното произвеждане, според Наказателно-процесуален кодекс. Постановленията са предявени на назначените бранители .

Окръжна прокуратура-София е изготвила искане за екстрадиция на обвинените, с оглед предаването им в България, където ще се организира наказателното гонене по отношение на тях. Разследването продължава.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР