Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт за умишлено убийство на психолога Иван Владимиров

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по делото против Румен Тонев за убийството на психолога Иван Владимиров. Към момента обвиненият се намира в ареста след решение на Софийски градски съд. Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото.

Софийска градска прокуратура повдигна обвиняване пред Софийски градски съд (СГС) против Р. Т. за закононарушение по член 115 от Наказателния кодекс (НК), се споделя в известието от държавното обвиняване. Според член 115от Наказателен кодекс, " който съзнателно умъртви другиго, се санкционира за ликвидиране с отнемане от независимост от 10 до двадесет години ".

Владимиров бе убит във входа на блока, в който живее, на 8 февруари вечерта. Тонев е стрелял с револвер " Байкал ". Освен това данни от следствието демонстрират, че Тонев е осъждан на санкция през 1996 година за нелегално владение на муниции. Той е платил санкцията си и е оправдан.

Според прокуратурата вечерта към 22:30 часа Владимиров отишъл до дома на съседа си, като мотивът било открито зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома му, като това не се случвало за първи път. Двамата провели къс диалог, който прераснал в вербален спор, в хода на който обвиненият взел от вкъщи си законно притежавания си револвер марка " Байкал ", който бил зареден, насочил го към главата на Владимиров и стрелял.

Обвиняемият издърпал тялото на жертвата по посока една от входните порти на жилищната постройка, която водела към вътрешния двор и го оставил в пространството сред посочената врата и вратата към избените пространства, на която подпрял главата на Владимиров, след което се прибрал в дома си.

Шумът от изстрела бил чут от очевидци, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред жилището на обвинения и траяли към входната врата, водеща към вътрешния двор, където разкрили тялото на съседа си и подали сигнал в Министерство на вътрешните работи.

На място били изпратени полицейски чиновници от 05 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи и екип на Центъра за незабавна здравна помощ, които установили гибелта, пишат още от прокуратурата.  

Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение " задържане под стража ", взета от Софийски градски съд по искане на СГП. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.

Снимка: Булфото
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР