Софийската градска прокуратура (СГП) протестира присъдата на Герман Костин, осъден

...
Софийската градска прокуратура (СГП) протестира присъдата на Герман Костин, осъден
Коментари Харесай

Жестокият убиец на 5-г. Никита Герман Костин получи неприятна изненада

Софийската градска прокуратура (СГП) стачкува присъдата на Герман Костин, наказан за убийството на 5-годишния Никита Плотников.

, на Костин бе наложено наказване 20 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, само че от прокуратурата желаят пожизнен затвор без подмяна.

Това е повторна присъда за Костин. Първоначално беше наказан на пожизнен затвор без право на подмяна, само че по-късно делото беше върнато за наново разглеждане от Софийски градски съд.

Костин е признал, че през февруари 2015 година е умъртвил детето посредством задушаване.

„ СГП смята, че действието е извънредно тежко, осъществено по отношение на беззащитно малолетно дете, като интензитетът на дейностите на подсъдимия надвишава нужното за причиняване на гибел на жертвата и е проявена свирепост “, се показва в известието от прокуратурата.

Обвинението проучва и психическите характерности на Герман Костин, които го дефинират като нападателен и нечовечен човек.

Според СГПнаказаниетоот 20 години „ отнемане от независимост “не подхожда на осъщественото закононарушение и е незадоволително, защото не са съобразени изключителната тежест на закононарушението и личностовите характерности на причинителя.

СГП смята, че действието е извънредно тежко, осъществено по отношение на беззащитно малолетно дете, като интензитетът на дейностите на подсъдимия надвишава нужното за причиняване на гибел на жертвата и е проявена свирепост както преди отнемането на живота, по този начин и при последващите дейности на подсъдимия по натъпкване на безжизненото тяло на детето в куфар и изхвърлянето му в язовир Пасарел.

СГП проучва и психическите характерности на подсъдимия, които го индивидуализират като нападателен и нечовечен човек, като и претекстовете за осъществяване на закононарушението, свързани с имуществени и финансови връзки.

Поради това СГП смята, че задачите, визирани в член 36 от Наказателен кодекс, ще бъдат достигнати в най-пълна степен при налагане на наказването „ пожизнен затвор без подмяна “, с цел да бъде подсъдимият обособен от обществото и да му се отнеме опцията да прави други закононарушения.Герман Костин е с съветско поданство, с висше обучение, осъждан.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР