Софийската градска прокуратура се самосезира след публикация на Narod.bg и

...
Софийската градска прокуратура се самосезира след публикация на Narod.bg и
Коментари Харесай

Narod.bg раздвижи прокуратурата: СГП рови хонорарите на жената на Иван Гешев от Летище „София“

Софийската градска прокуратура се самосезира след обява на Narod.bg и разпореди инспекция за нарушавания при сключването на контракти от Летище „ София “ ЕАД по времето на ръководството на Пламен Станчев, оповестиха публично от държавното обвиняване.

„ Във връзка със запитвания от разнообразни медии Софийска градска прокуратура (СГП) осведоми, че на 24.07.2023 година се самосезира по изявления в медиите за нарушавания при сключването на контракти от Летище „ София “ ЕАД “, се показва в информацията:

Днес, 25 юли 2023 година, прокурор в СГП разпореди осъществяването на инспекция по наличната информация, съдържаща данни за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент, която разпореди на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Реклама

Обект на инспекцията ще бъде активността по подписване на контракти за правни и счетоводни услуги сред Летище „ София “ ЕАД и други сдружения и разходването на обществени средства по тези контракти, написа и „ Труд “.

Дадени са съответни инструкции от наблюдаващия прокурор, които следва да бъдат изпълнени от КПКОНПИ, а събраните материали да бъдат докладвани в СГП за преценка дали са налице задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане, прецизират от прокуратурата.

Както първо Narod.bg заяви адв. Детелина Ханчева, брачна половинка на някогашния основен прокурор Иван Гешев, стои зад част от компаниите, които подписват контракти с Летище „ София “ по времето на някогашния шеф Пламен Станчев и дели с тях получените възнаграждения, които са изкуствено повишени.

„ Досегашното успокоение на екс шефа на аеропорта произтича от обстоятелството, че сигнали от 2017 година насам до Софийската градска прокуратура за осъществена занемареност и за компютърни закононарушения са оставени без последици към този момент 6 години и се държат на „ трупчета “, се споделя в обявата ни, което държавното обвиняване май е на път да опровергае.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР