Софийската градска прокуратура разследва трудовата злополука в кв. Дружба в

...
Софийската градска прокуратура разследва трудовата злополука в кв. Дружба в
Коментари Харесай

Разследват причините за смъртта на работника, открит мъртъв на строеж в София

Софийската градска прокуратура проверява трудовата акцидент в кв. " Дружба " в София, при която 34-годишен служащ е пропаднал в шахта и е умрял, оповестяват от СГП. Образувано е досъдебно производство в изискванията на необходимост.
Още по темата
В хода му ще се правят дейни дейности за събиране и инспекция на доказателства за да се откри дали има задоволително такива, с цел да бъде повдигнато обвиняване.

34-годишният В.Т. е умрял на новостроящ се жилищен комплекс в ж.к. " Дружба " в гр. София. На 23 февруари, към 16:30 часа, той е открит на равнище -1 на градежа. Незабавно дежурен следовател от СО-СГП се е отзовал на подадения сигнал. 

Ще бъде разследвано дали злополуката се дължи на незнание или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

До момента в хода на следствието са осъществени оглед на местопрестъпление, изискани и приложени са документи, други са изискани и се чака да бъдат предоставени. Установени са очевидци, назначени са аутопсия и съдебномедицинска експертиза на натрупа на В.Т., както и токсикохимическа експертиза на проби от натрупа на умрелия.

Към момента предварителното мнение на съдебномедицински специалист е, че получените контузии по тялото на В.Т. са височинни.

Разследването по случая продължава под управлението и надзора на СГП. Предстоят разпити на очевидци, назначение на нови експертизи, както и други процесуални дейности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР